Un gol de falta de Leo Messi en el minut 20 i un altre d'Antoine Griezmann en el 74 van servir perquè el Barcelona anul·lés l'autogol de Jordi Alba en el 49 i vencés a l'Athletic de Bilbao per 2-1 al Camp Nou.

Més enllà del gol, els visitants no van crear massa davant la porteria de Marc-Andre Ter Stegen. Un tret llunyà de Berenguer que va marxar alt, un intent de rematada d'Iñaki Williams després d'un centre de Yuri Berchiche i un llançament de Raúl García que va desviar el porter blaugrana van ser les ocasions més clares.

El Barcelona hauria pogut sentenciar abans la trobada amb dues ocasions de gol de Messi en el primer temps i un cop de cap de Pjanic en el segon que va enviar a córner Unai Simón.

Fitxa tècnica

2 - Barcelona: Ter Stegen; Mingueza, Umtiti, Araújo, Jordi Alba; Frenkie de Jong, Pjanic (Sergi Roberto, min. 67), Pedri; Dembélé (Braithwaite, min. 87), Griezmann (Lenglet, min. 84) i Messi.

1 - Athletic de Bilbao: Unai Simón; Capa (Lekue, min. 84), Yeray, Íñigo Martínez, Yuri; De Marcos (Berenguer, min. 66), Dani García, Vencedor (Vesga, min. 66), Muniain; Williams (Villalibre, min. 84) i Raúl García.

Gols: 1-0, min.20: Messi. 1-1, min. 49: Jordi Alba, pròpia porta. 2-1, min. 74: Griezmann.

Àrbitre: Antonio Miguel Mateu Lahoz (Comitè Valencià). Va mostrar cartolina groga a Raúl García (min. 32), Yerai (min. 39), al tècnic del Athlétic Marcelino Garcia Toral (min. 39), de Jong (min. 47), Alba (min. 50) i a Capa (min. 77),

Incidències: Abans de l'inici del partit es va guardar un minut de silenci en memòria de Justo Tejada, exjugador del FC Barcelona, dels anys cinquanta, mort recentment.