Un espectacular gol d'Iñaki Williams al cap de tres minuts de l'inici de la pròrroga va retornar la glòria a l'Athletic, que es va fer amb la tercera Supercopa d'Espanya de la seva història després de derrotar per 3-2 al Barcelona en la final disputada en l'estadi sevillà La Cartuja que va acabar amb l'expulsió de Leo Messi per agressió a Asier Villalibre.

Williams va enganxar un magnífic tret res més entrar a l'àrea que va anar a l'esquadra contrària de la porteria defensada per l'alemany Marc Andre Ter Stegen. La pilota va tocar en la fusta i va entrar de manera irremissible.

Va ser el punt que va desnivellar definitivament la balança en una final emocionant i bonica, en la qual l'Athletic, malgrat ser superior al Barcelona en diverses fases, es va veure dues vegades per darrere en el marcador per dos punts del francès Antoine Griezmann (m.40 i 77).

En la primera ocasió va respondre ràpidament per mitjà d'Óscar de Marcos (m.42) i quan la final semblava definida, Asier Villalibre, que acabava de reemplaçar a Raúl García, va forçar la pròrroga en rematar en el minut 90 un llançament de falta d'Iker Muniain.

L'equip de Marcelino García Toral va trobar la recompensa al seu plantejament i al seu esforç amb el tret d'Iñaki Williams. Fins i tot Unai Núñez va tenir l'opció del quart gol però no va arribar a rematar en el minut 105 i en el 113 es va molestar amb Mikel Vesga.

El Barcelona va tractar d'evitar la derrota. Griezmann, ja en el segon període del temps addicional, va gaudir d'una gran ocasió (m.111), però, amb la seva cama dolenta, la dreta, va rematar fora. A causa de la frustració, l'argentí Leo Messi, que definitivament va poder jugar, va ser expulsat en el minut 120 per una agressió sense pilota a Villalibre.

- Fitxa tècnica:

2 - Barcelona: Ter Stegen; Dest (Mingueza, m.46), Araujo, Lenglet (Trincao, m.115), Alba; De Jong, Busquets (Riqui Puig, m.97), Pedri (Pjanic, m.88); Dembélé (Braithwaite, m.88), Messi, Griezmann.

3 - Athletic: Unai Simón; Capa (Berenguer, m.80), Yeray, Íñigo Martínez (Unai Núñez, m.95), Balenziaga (Lekue, m.83); De Marcos, Vencedor (Mikel Vesga, m.80), Dani García, Muniain; Raúl García (Villalibre, m.83), Williams (Morcillo, m.115).

Gols: 1-0, M.40: Griezmann. 1-1, M.42: De Marcos. 2-1, M.77: Griezmann. 2-2, M.90: Villalibre. 2-3, M.93: Williams.

Àrbitre: Jesús Gil Manzano (Comitè Extremeny). Va expulsar amb vermella directa al barcelonista Messi (m..120), per agredir a Villalibre, després de consultar la videopantalla a peu de camp després de ser avisat pel VAR. A més, va amonestar pel Barcelona a Lenglet (m.11) i Jordi Alba (m.114), i per part de l'Athletic a Dani García (m.67), Villalibre (m.109) i Morcillo (m.110).

Incidències: Final de la Supercopa d'Espanya, disputada a porta tancada en l'estadi sevillà de la Cartuja. Gespa en perfecte estat.