Una vintena d'esportistes d'elit i professional han demanat en una sèrie de vídeos la represa de les competicions esportives de base i amateurs aturades des de fa mesos per la pandèmia, una reivindicació que forma part d'una campanya de les federacions esportives catalanes i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).

Ahir es va fer públic el primer dels quatre vídeos que sortiran a la llum aquesta setmana. La base de l'Spar Girona Laia Palau (3 ors europeus, 1 plata mundial i olímpica i 2 Eurolligues de bàsquet), Gemma Mengual (2 medalles olímpiques, 24 de mundials i 18 de europees de natació sincronitzada), Toni Bou (28 títols mundials de trial), Gerard López (seleccionador català absolut de futbol) i Ferran Bassas (jugador de bàsquet de el Club Joventut) es posen al capdavant d'una campanya en defensa de l'esport de base i federat. Al costat d'ells, esportistes de diferents disciplines, campions i medallistes olímpics, mundials i continentals reclamen el retorn a les competicions i els entrenaments.

També recorden que l'esport és segur, després que el sector hagi establert protocols, mesures de seguretat, i l'activitat esportiva hagi notificat un índex de contagis molt baix; a més, asseguren que fer esport és salut i una arma contra la covid-19 per a tota la ciutadania i avisen que s'està posant en risc el model d'èxit i talent de el futur de l'esport català.

En els altres lliuraments hi participaran l'empordanès Joel González (taekwondo), el ceretà Josep Antoni Hermida (ciclisme), Quico Cortés (hoquei herba), Anna Casarramona (hoquei), Aina Cid (rem), Toni Ponce (natació adaptada), Pere Marsinyach (patinatge), Pol Pla (rugbi 7), Georgina Oliva (hoquei herba), Telma Cester (wakeskate), la banyolina Esther Guerrero (atletisme), Marc Fonts (entrenador de futbol amb paràlisi cerebral), Berta Abellán (trial), Eli Martínez (rugbi ) i Jordi Morales (tennis de taula adaptat).