El bàsquet gironí està de dol després de la mort ahir de l'històric Àngel Brea, als 76 anys d'edat. Deixa una vida dedicada a aquest esport, en diferents àmbits, però sobretot com a entrenador i formador de joves, ja fos gràcies a la seva vinculació amb La Salle, o també durant la seva etapa de tècnic del júnior del Sant Josep, club on també havia dirigit el primer equip i havia coordinat totes les categories de base coincidint amb l'ascens a l'ACB del Valvi i al conversió en SAE. Un dels seus fills, Albert, va ser base de l'equip gironí a la màxima categoria entre les temporades 1992/93 i 1995/96 i va acumular una vuitantena de partits a l'elit.

Àngel Brea va començar la seva vinculació amb el bàsquet com a jugador, però la seva principal tasca va ser com a entrenador i formador de joves. Va entrenar el CREFF a la Primera divisió femenina entre les temporades 1971/72 i 1974/75, assolint la millor classificació històrica amb un quart lloc, empatades amb el Celta, el curs 1973/74. Abans havia dirigit el Domeny i, posteriorment, va entrenar el Farners i d'altres equips de la província. A finals dels 70 va dirigir el Sant Josep, on hi havia jugadors com Carles Davesa, amb un projecte a l'alça. Més endavant també va entrenar els júniors del club i ja a finals dels vuitanta, en l'època Valvi, va tenir a les seves ordres jugadors com Darnés, Ribas, Puig i Espinosa, que acabarien fent el salt a l'ACB. Amb la conversió en el CB Girona SAE després de l'ascens, Àngel Brea també acabaria fent funcions de coordinador de tots els equips base. Va tenir, en aquest sentit, un destacat paper en el salt del bàsquet gironí masculí a la màxima categoria.

Brea també va ser president del Col·legi d'Entrenadors i va destacar per ser un autèntic formador de jugadors a Girona, i també amb un vincle amb La Salle, on van estudiar els seus fills. El funeral es farà en la intimitat familiar.