La gala Premis Valors de l'Esport, organitzada pel diari esportiu Sport i Prensa Ibérica, ha estat fidel a la seva cita anual, encara que en aquesta edició hagi hagut de modificar el seu format per culpa de la pandèmia de coronavirus. Malgrat les dificultats logístiques, i complint tots els protocols sanitaris, l'acte que distingeix els esportistes no pels seus triomfs sinó pels seus valors es va celebrar anit i va poder seguir-se a través de Gol TV i de les edicions digitals de totes les publicacions del grup Prensa Ibérica.

En la gala conduïda, com és habitual, per la periodista Olga Viza, es van entregar els 10 guardons als 10 esportistes i entitats triats en aquesta edició: Rafa Nadal (Valors Masculí), Carolina Marín (Valors Femení), Leo Messi (Valors Internacional), la Fundació Gasol, dels germans Pau i Marc Gasol (Valors Solidari), Xavi Hernández (Valors Llegenda), Aíto García Reneses (Valors Entrenador) i Diego Méntrida (Valors al Gest Esportiu). Les tres grans rondes ciclistes internacionals (Vuelta, Giro i Tour) es van emportar el premi Valors a l'Esdeveniment Esportiu, mentre que el València Basket va rebre el guardó de Valors al Club Esportiu. Finalment, el premi Valors Extraordinari va recaure en Juan Carlos Unzué per la seva lluita contra l'ELA. Aquests deu premiats van obtenir així un merescut reconeixement després d'un any tan especial i difícil per a tots.

El president del grup Prensa Ibérica, Javier Moll, va lamentar en el seu discurs que enguany la tercera edició de la Gal·la Valors no hagi pogut organitzar-se amb públic per culpa de la pandèmia i va agrair la col·laboració de Gol TV per fer arribar els premis a totes les llars la nit de Reis. Moll va indicar que aquests premis reconeixen «els mèrits de l'Esport amb majúscules, l'esport que personifiquen aquells que, més enllà dels seus èxits en la competició, es guanyen el nostre afecte, el nostre respecte i la nostra admiració per la seva aportació moral a la societat i pels seus valors cívics. En un any com aquest, de tant de patiment, de tant de dolor i de tantes dificultats, valorem més que mai la seva exemplaritat». I va afegir: «En aquesta gala premiem, pels seus valors i per les seves accions, grans ídols de l'esport -molts d'ells, rostres molt coneguts- per ser com són: grans esportistes i també grans persones. Però, en un any en què la destinació ens ha posat a prova amb una crisi tan inesperada com indesitjable, m'agradaria que l'homenatge als guardonats aquesta nit sigui simbòlicament compartit amb els milers i milers d'esportistes que, coneguts o desconeguts pel gran públic, han continuat esforçant-se, fins i tot en els mesos més durs de quarantena, per aquesta gran passió que és l'esport».

Per part seva, el director de Sport, Albert Sáez, va destacar que, malgrat les dificultats derivades de la pandèmia de coronavirus, tant el diari com Prensa Ibérica han volgut mantenir la gala dels premis Valors. «Enguany tenen més sentit que mai aquests premis. El diari Sport és un dels líders a Espanya de la informació esportiva i durant tot l'any dediquem moltes energies a explicar els triomfs i les derrotes dels esportistes espanyols i internacionals. Però aquests premis van néixer per a reconèixer als esportistes que mostren uns valors, que van més enllà de les seves victòries en els camps o en les pistes, i que mereixen ser aplaudits per tots els que estimem l'esport», va recalcar Sáez.