El Barça visita aquesta tarda (18.30 hores) el Nuevo Los Cármenes de Granada amb l'objectiu de confirmar la millora experimentada en les últimes jornades i sumar la seva tercera victòria consecutiva per primer cop aquesta temporada a la Lliga davant d'un rival que busca punts per seguir més a prop de la zona alta que de la baixa de la classificació.

Després de guanyar per 0-1 l'Osca i oferir la seva millor versió contra l'Athletic Club a San Mamés (2-3), els blaugranes tanquen una setmana amb tres compromisos a domicili. Si derroten els granadins, el Barça obrirà l'any 2021 per la porta gran, amb nou punts de nou possibles. Per prolongar aquesta bona ratxa, l'entrenador Ronald Koeman, tornarà a recórrer al sistema de joc 4-3-3 o la seva variant 4-2-3-1. Són dos esquemes que el tècnic ja ha refermat després del breu experiment que va fer amb el 3-5-2.

El defensa Gerard Piqué, el migcampista Sergi Roberto i els atacants Ansu Fati i Philippe Coutinho tornaran a ser baixa degut a les seves respectives lesions de llarga durada. Contra el Granada, a les seves absències també s'hi sumarà la del central Clement Lenglet, que compleix cicle d'amonestacions després de veure la cinquena targeta groga a Bilbao. Aquesta sanció reobrirà les portes de l'onze al del planter Óscar Mingueza, que formarà parella de centrals al costat de l'uruguaià Ronald Araujo, acompanyats per Sergiño Dest i Jordi Alba als laterals.

L'única incògnita al centre del camp és la titularitat de Sergio Busquets. Després de jugar els dos últims partits i a les portes de disputar, aquest dimecres, la semifinal de la Supercopa d'Espanya amb la Reial Societat, Koeman podria donar-li descans i situar Miralem Pjanic com a pivot a l'onze. Per davant del jugador bosnià, tancaran la medul·lar Frenkie de Jong i Pedri González, el millor soci d'un Messi que encapçalarà de nou la davantera amb Dembélé i Griezmann.

Per la seva banda, el Granada de Diego Martínez recupera Luis Milla, un cop el migcampista ha superat el coronavirus.