El F.C. Barcelona, després de l'empat davant de l'Eibar, ha reaccionat a El Alcoraz, ja amb Leo Messi en l'onze titular, i s'han emportat una victòria obligada contra l'Osca encara que ho han fet per la mínima i exposant-se al fet que el seu rival pogués donar-li un esglai en els últims minuts.

Dues ensopegades seguides contra rivals teòricament menors per a un equip de l'entitat del conjunt català semblaven massa i així ho ha evidenciat en terreny aragonès on s'ha imposat, encara que ha deixat dubtes en la seva capacitat golejadora, per a intentar mantenir les seves escasses opcions al títol tal com va comentar el seu entrenador, Ronald Koeman.

L'equip barceloní, amb la pírrica victòria, no ha fet més que confirmar el seu favoritisme davant el fanalet vermell de la categoria, que només ha estat capaç de guanyar un partit i la Lliga del qual està contra altres equips, si bé, abans de jugar, l'erràtica trajectòria dels catalans aquesta campanya li feia somiar que una victòria era possible.

I aquesta trajectòria s'ha reflectit en les dues parts de la trobada, una primera sent l'equip brillant que ha superat de cap a cap al seu rival i una segona en la qual s'ha conformat amb el resultat i ha pogut sortir escaldat.

El conjunt de Ronald Koeman ha exercit un domini aclaparador de la possessió de la pilota ja des de l'inici del partit, que ha arribat en alguns moments al 83,8%, i sent fidel al seu joc ha tocat buscant espais en la tancada defensa del seu oponent, que pràcticament s'ha plantat a la vora de l'àrea gran.

L'equip català, amb Ousmane Dembélé i Jordi Alba com a obrellaunes pel costat esquerre, ha generat ocasions ja des de l'inici que han tingut com a destinatari a un Pedro González "Pedri" que s'ha estavellat en el meta local en la primera que ha tingut i el cop de cap de la qual en la segona s'ha anat lleugerament alt. A la tercera ha estat la vençuda per al Barça, que no tenia pressa perquè trobava buits en el mur d'Osca amb certa facilitat, gràcies a un centre mesurat en diagonal de Leo Messi a Frenkie de Jong que li ha guanyat l'esquena a la defensa i ha obert el marcador en el 27.

I hauria pogut haver estat pitjor per a l'equip de Miguel Angel Sánchez "Michel" si no arriba a ser perquè el seu porter, Álvaro Fernández, ha realitzat dues grans intervencions, primer a Dembélé, amb una sortida providencial, i després a Messi en el llançament d'una falta directa en els últims minuts del primer període.

Amb la tranquil·litat d'anar per davant en el marcador els visitants han mantingut la possessió en la segona meitat, però baixant el ritme de joc i també les ocasions, la qual cosa ha comportat tenir l'espasa de Dàmocles sobre el seu cap pensant que el seu rival li pogués donar un esglai.

L'Osca ho va intentar en els minuts finals però l'ocasió més clara l'ha tingut, per mitjà de Rafa Mir en el minut 63, que ha salvat Ter Stegen i poc més ha inquietat.

- Fitxa tècnica:

0 - S.Sr. Osca: Alvaro Fernández; Poliment (Juan Carlos, m.72), Insua, Siovas, Javi Galán; Mikel Rico (Doumbia, m.65), Mosquera, Seoane (Ferreiro, m.72); Sergio Gómez (Okazaki, m.72), Rafa Mir i Ontiveros.

1 - F.C. Barcelona: Ter Stegen; Dest (Pjanic, m.75), Araújo, Lenglet, Jordi Alba; De Jong, Busquets (Mingueza, m.75); Messi, Pedri, Dembelé; i Braithwaite (Griezmann, m.81).

Gol: 0-1. M.27. De Jong.

Àrbitre: Quadra Fernández (Comitè Balear). Va amonestar amb targeta groga a l'entrenador local Michel i a Ontiveros.

Incidències: partit corresponent a la 17a jornada de la Lliga Santander disputat a l'estadi de l'Alcoraz d'Osca a porta tancada. Leo Messi ha completat 750 partits oficials i 500 de Lliga amb la samarreta del F.C. Barcelona.