Les instal·lacions del GEiEG també van començar ahir la desescalada. No és, definitivament, l'any del grup, que just després de celebrar el centenari, ha topat amb el temporal Gloria i els cruels efectes de la pandèmia. Ahir la represa de l'activitat es va fer amb les piscines al 30% d'aforament, amb reserva prèvia, horaris marcats i limitacions al gimnàs, sales de fitnes i pistes exteriors de tennis, pàdel i esquaix. Reobrir era més necessari que mai, tant per a l'usuari habitual de les instal·lacions com per garantir la supervivència de l'entitat, massa castigada els últims mesos.

De moment el president, Francesc Cayuela, va xifrar en un 20% la davallada de socis que ha patit el GEiEG. «La gent pot fer esport amb tota la seguretat a casa nostra, hem fet grans esforços en el camp humà i material». Cayuela també va reclamar la flexibilització «quan abans millor» el toc de queda per reprendre entrenaments de nit.

«El club està molt tocat econòmicament. Veníem del temporal Gloria i després hem hagut d'estar mesos tancats o a mig gas», va recordar. En aquest sentit no va amagar que «tenim problemes seriosos» i que han de sobreviure «amb la solidaritat de tothom i els nostres socis. Estem treballant perquè això sigui viable». Cayuela va fer una crida als gironins: «Som una entitat sense ànim de lucre, d'utilitat pública, i estem aquí treballant per la ciutat i per l'esport».

L'hivern passat, els efectes del temporal Gloria van provocar desperfectes a les instal·lacions de Sant Ponç per valor de dos milions d'euros. Just quan la instal·lació havia de tornar a estar 100% operativa, al març, va arribar el confinament i el coronavirus. El GEiEG va haver de tornar a tancar i no va poder recuperar l'activitat fins a l'estiu. I fa unes quantes setmanes, amb les noves restriccions per la pandèmia, va haver de tornar a abaixar la persiana.

Un dels aspectes que preocupa a Francesc Cayuela és el confinament municipal de caps de setmana perquè d'aquesta manera s'impedeix als socis de fora de Girona accedir a les instal·lacions. El GEiEG ha sigut un dels clubs més actius a l'hora de reclamar la reobertura de l'esport, sent present a les mobilitzacions promogudes des de l'UFEC.