L'exdirectiu de la junta directiva de Josep Maria Bartomeu Xavier Vilajoana (Barcelona, 1973) va explicar que li agrada «mirar cap endavant, ser exigent i no perdre el temps amb els retrets» durant l'acte de presentació virtual de la seva precandidatura a la presidència del FC Barcelona.

«El Barça del futur necessita un lideratge inclusiu, sense acritud, en què tothom sumi perquè els reptes de futur són molt potents», va afegir. «I, per descomptat, mai es plantejarà convertir el club en una societat anònima esportiva sota cap circumstància». Vilajoana somia «amb un Barça amb gent de la casa, des dels jugadors als treballadors. Tenim un planter molt potent i en 3 o 4 anys tindrem consolidats en el primer equip un 50% de jugadors de la Masia».

Respecte a la continuïtat de Leo Messi al Barça, Vilajoana va dir que no li agrada «imposar, sinó convèncer» i que quan sigui president s'asseurà amb el jugador blaugrana «per parlar-ho. Vilajoana és conseller delegat de Grup Euroconstruc i amb ell ja són sis els precandidats electorals. Els altres aspirants que han dit que faran el pas són Jordi Farré, Víctor Font, Agustí Benedito, Lluís Fernández Alà i Toni Freixa.