L'eslovè Primoz Roglic (Jumbo-Visma) va celebrar ahir el seu segon títol consecutiu de La Vuelta a Espanya en una plàcida última etapa en la qual l'alemany Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) es va convertir en l'últim guanyador d'etapa de la ronda després de ser el més ràpid a l'esprint tradicional a Madrid. L'alemany va ser més ràpid que Sam Bennet (Deceunick-Quick Step), segon, i Max Kanter (Team Sunweb) i va ser el primer a completar el recorregut de 139,6 quilòmetres entre l'hipòdrom de la Zarzuela i el centre de la capital espanyola.

Entre glops de xampany i felicitacions dels integrants del gran grup, que ha arribat amb 142 unitats a Madrid, Roglic va poder treure's del damunt el final amarg del passat Tour de França, on es va deixar el maillot groc en la crono final en favor del seu compatriota Tadej Pogacar (UEA Team Emirates).

La seva resistència a La Covatilla a l'atac de l'equatorià Richard Carapaz (INEOS Grenadiers), amb la inestimable ajuda de Movistar, li ha permès lluir el jersei vermell a l'entrada de Madrid. Una capital que estava mig buida per les restriccions provocades per la pandèmia del coronavirus. Amb tot això, revalida el títol de campió conquistat l'any passat.