El britànic Tao Geoghegan Hart, de l'INEOS Grenadiers, es va proclamar ahir guanyador de l'edició número 103 del Giro d'Itàlia, en pispar-li la maglia rosa en l'última i definitiva jornada a l'australià Jai Hindley (Sunweb), després d'una contrarellotge individual de 15,7 quilòmetres entre Cernusco sul Naviglio i Milà, en la qual s'acabaria imposant l'italià Filippo Ganna (INEOS).

Geoghegan Hart i Hindley, que arribaven amb el mateix temps a la crono final (85:22:07) tot i que l'australià venia de quedar-se amb el lideratge després de treure-li al seu company Wilco Kelderman en l'etapa entre Alba i Sestrier del passat dissabte, afrontaven aquest darrer capítol sense cap ajudes en el que era el darrer assalt definitiu cap a la glòria.

Hart va ser tretzè amb un temps de 18:14, quedant-se a 58 segons del guanyador de l'etapa. Però suficient perquè Hindley es va enfonsar i va aturar el cronòmetre en 18:53, a un minut i 37 segons de Ganna, el vencedor de la jornada. D'aquesta manera, Geoghegan Hart es corona com a campió del Giro d'Itàlia, liderant un podi que completen el propi Hindley i també el neerlandès Wilco Kelderman, del Sunweb.