El Barça va doblegar (79-72) ahir el Reial Madrid en la cinquena jornada de l'Eurolliga celebrada al Palau, un clàssic clarament blaugrana des d'una major agressivitat i intenció de fer un pas al capdavant en el projecte de Sarunas Jasikevicius, deixant tocat en el mal camí europeu l'etern rival.

El Barça va guanyar el clàssic colpejant primer (50-29 en l'inici de la segona part) i aguantant l'obligat despertar d'orgull d'un Madrid que amb Sergio Llull va barallar per la remuntada. Els de Jasikevicius, sense Mirotic pel coronavirus i la falta de vistiplau per part d'Eurolliga fins a última hora, van guanyar i es van convèncer del que poden fer, amb el 4-1 en la taula invers al Madrid.

El Barça va ser l'equip que vol el seu tècnic, que competeix, que és agressiu, viu cada jugada i més si és un Clàssic. Després de sentir-se decebut en l'última derrota i amb més resultats que joc a Europa, el tècnic va aconseguir veure una gran versió del projecte que demana títols de nou a Barcelona i en una nit gran.

El quadre blaugrana va mossegar com a poques vegades en els últims anys al seu màxim rival. Li va guanyar la partida des de la defensa i amb energia i qualitat en atac, en una primera meitat perfecta. Sergi Martínez va recollir la confiança del seu tècnic, el més utilitzat en el Palau (31 minuts), sent clau en les última jugades (7 puns i 9 rebots), Calathes i Davies van tornar a fer bona parella i Kuric i Higgins van aportar punts.