El Centre Excursionista Empordanès celebra la 36ena edició de l'Alberada adaptada a la situació de la COVID-19. L'entitat ha hagut de repensar el format d'aquesta activitat històrica que s'organitza any rere any. L'objectiu d'aquesta activitat vol donar a conèixer i recordar indrets amb patrimoni cultural i natural de gran valor.

L'edició d'enguany serà una ruta circular, amb sortida i arribada al Mas Ventós. Un recorregut divers, amb masos, barraques de pedra seca, dòlmens i petites gorgues.

Es tracta d'una edició especial, oberta i gratuïta. Una excursió atractiva i d'una distància a l'abast de tothom. Prop de 10 quilòmetres i 400 metres de desnivell positiu i negatiu, que la fan accessible per a tots els públics i adequada per fer-la amb família.

Les darreres setmanes diferents voluntaris del Centre Excursionista Empordanès han realitzat tasques de neteja i recuperació dels camins per on passa l'Alberada.

L'entitat proposa la realització de la ruta entre el dissabte 23 d'octubre i el diumenge 22 de novembre.

Per fer l'excursió el CEE recomana als participants mirar bé el recorregut sobre el plànol, així com utilitzar el track de la ruta que posen a disposició dels participants i alhora consultar el dossier de l'Alberada 2020 amb la informació de tot el patrimoni que es troba al llarg de la sortida. Tota la informació es troba disponible a la pàgina web de l'entitat www.cee.cat.

Per últim, l'entitat excursionista convida els participants que pengin fotos a les xarxes socials del recorregut, a compartir-les amb @ceempordanes i utilitzar les etiquetes #jofaigalberada i #alberada2020.