El Grup Iris ha presentat oficialment el format de la cinquena edició de la Cursa de la Dona de Figueres a la Sala Brossa-Frègoli del Museu del Joguet. Coincidint amb el dia internacional de la lluita contra el càncer de mama, el dilluns 19 d’octubre, s’han especificat les línies mestres d’una de les cites figuerenques amb més repercussió els últims anys. Una cinquena edició de la cursa que s’ha hagut de reinventar per poder conviure amb l’escenari de pandèmia actual que se celebrarà el pròxim 8 de novembre.

«Durant el confinament vam tenir clar que ens hauríem de reinventar si volíem seguir treballant pel que ens vam crear. La cursa tal com la teníem entesa era inviable aquest any», ha explicat Lídia Albert, presidenta del Grup Iris. Després de valorar les opcions, des de l’organització figuerenca s’ha establert un format de cursa online per substituir «una gran festa de la solidaritat i l’esport que hem viscut fins ara» i que la casuística del moment impedeix. «Volem que tothom es connecti a les xarxes amb el hashtag #CursaDonaFigueres2020 i estigui pendent del que hem preparat», ha afegit Albert.

A més, en la roda de premsa de la presentació s’ha fet una crida a la responsabilitat per no sortir al carrer en grup el dia de la cursa. I és que la pandèmia evitarà veure una marea rosa pels carrers de Figueres, una repercussió que el Grup Iris vol traslladar a les xarxes socials amb imatges de gent vestint la samarreta d’aquesta cinquena edició. Una iniciativa que ha començat penjant samarretes i elements roses als balcons de la ciutat des d’aquest cap de setmana passat.

Tanmateix, Albert s’ha mostrat molt satisfeta i agraïda als col·laboradors i patrocinadors de la prova, ja que «tot i la dificultat del moment», han seguit confiant un any més en la causa que defensen. «Crec que podem estar molt contentes. Tot i el panorama sanitari i econòmic, notem l’escalf de la gent, d’empreses col·laboradores i patrocinadores», ha explicat.

El valor del color rosa

La Cursa de la Dona és el motor del Grup Iris i la seva causa, una prova inclusiva que destina la seva recaptació íntegrament a la lluita contra el càncer de mama. «No és una cursa qualsevol, és un esdeveniment de ciutat», ha explicat l’alcaldessa, Agnès Lladó, en la roda de premsa per presentar una cinquena edició condicionada per l’escenari.