El Barcelona hauria posat en mans de la Guàrdia Civil la investigació d'unes suposades signatures falses que s'han detectat en el procés de validació de suports en favor de la moció de censura contra la Junta Directiva del club, que presideix Josep Maria Bartomeu.

Segons informava ahir la Cadena Ser, els dos directius del club que formen part de la Mesa del Vot de Censura (Marta Plana i Jordi Argemí) haurien trobat unes signatures que corresponien als carnets de soci que el club va denunciar en el cas dels 2.800 abonaments falsos del Camp Nou. Així, com que la Junta Directiva considera que aquestes suposades signatures irregulars podrien estar lligades a aquell cas, han avisat la Guàrdia Civil, que ja estaria investigant el cas i hauria sol·licitat informació a la Mesa.

Malgrat això, el procés de la moció de censura continua endavant, perquè ahir mateix la Mesa va validar 19.380 signatures, amb tan sols 219 dubtoses, algunes de les quals podrien ser les irregulars que denuncia l'entitat. Segons les mateixes informacions, el procés de votació de la moció de censura (que ha passat el tall de 16.521 signatures) només es podria aturar si, fruit de la investigació policial, ho decideix un jutge instructor.

«Frega el ridícul»

De la seva banda, els portaveus de la plataforma Més que una Moció, que engloba els grups d'opinió i precandidatures que han promogut la moció de censura a la Junta Directiva del FC Barcelona, asseguren que la denúncia del club a la Guàrdia Civil sobre possibles signatures irregulars els agafa per «sorpresa» i que «frega el ridícul».

«No coneixem els detalls de la denúncia. Ens agafa absolutament per sorpresa, però frega el ridícul. Venim de notícies sobre signatures de menors d'edat, 5.000 signatures comprades... És l'últim recurs que els queda, i sembla que miren d'allargar l'agonia», va lamentar el portaveu de Manifest Blaugrana, Marc Duch, en roda de premsa.

Més que una Moció assegurava que la denúncia els agafa «per sorpresa» i que, si el problema recau en menys de 300 signatures que la Mesa del Vot de Censura encara no ha pogut validar, estarien disposats a donar-les per nul·les, perquè els «sobren» suports per tirar endavant la moció. Igualment, Duch va afirmar que aquest gir argumental és una maniobra més de l'actual Junta per mirar d'endarrerir la votació de la moció. «A mi em dol que la seva manera de defensar-se sigui atacar, dir que s'han comprat vots o falsificat. Em dol, però és una més. Això és una agonia, potser no tenen ganes d'anar-se'n i ens preguntem per què», va apuntar.