El francès Fabio Quartararo (Yamaha YZR M 1) ha aconseguit la seva tercera victòria de la temporada en guanyar el Gran Premi de Catalunya de MotoGP aquest diumenge al circuit de Barcelona, cosa que li permet recuperar el liderat en la classificació provisional del mundial. Maverick Viñales no ha fet una bona sortida i ha acabat en novena posició i, ara, és tercer a la general

Al costat de Quartararo al podi hi han pujat els pilots de les dues Suzuki GSX RR, Joan Mir i Àlex Rins, que han sabut gestionar molt bé el desgast dels pneumàtics per arribar fins a les primeres posicions en les voltes finals. Rins s'ha parat al revolt on hi ha el mural del difunt Luis Salom per honrar el pilot de Palma de Mallorca.

Quartararo és ara líder amb 108 punts, cinc més que el català Joan Mir, que passa de la quarta a la segona posició del campionat, mentre que l'italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP20), que havia arribat a Catalunya líder, s'ha quedat sense puntuar en patir una caiguda i passar així a la quarta posició.

L'italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1) va complir el seu gran premi número 350 a Catalunya, on podia aconseguir el seu podi número 200, però una caiguda a sis voltes del final el va tornar a deixar inèdit.

L'australià Jack Miller (Ducati Desmosedici GP20) va intentar sorprendre l'italià Franco Morbidelli (Yamaha YZR M 1) en la sortida, però l'autor de la "pole position" no es va deixar i va enfilar en primera posició la corba de final de recta, en on poc després va protagonitzar un contratemps el francès Johann Zarco (Ducati Desmosedici GP19) en el qual es va emportar el fins avui líder del mundial, l'italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP20), en frenar en excés després de l'"ensurt" que per davant li va donar un altre italià, Danilo Petrucci (Ducati Desmosedici GP20).

Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1) no va fer una bona sortida ni una bona primera volta i es va veure relegat de la cinquena a la quinzena plaça, al contrari que els pilots de Suzuki, Joan Mir i Alex Rins, que van aconseguir recuperar força posicions en aquest gir inicial de carrera.

Viñales no va donar mostres de poder recuperar-se d'aquesta situació i "transitar" durant moltes voltes molt enrere per acabar en una discreta novena posició, que al menys li permet mantenir la tercera posició en la provisional del mundial.