La vida real oculta herois tant o més grans que els esportistes que apareixen a la televisió, com ha passat amb els sanitaris, però també amb Pere Ribas, un jove invident d'Olot molt futboler i que, fa poc, es va trobar amb Messi i "va al·lucinar", tot i que hauria preferit el bètic Joaquín.

Ribas, que cursa quart d'ESO, adora tant el futbol que fa anys es va acostar al camp de l'equip de la seva ciutat, que milita en la Segona Divisió B, es va interessar per la tasca dels periodistes que seguien un partit i va acabar convertit en comentarista.

Des de llavors, forma part de les retransmissions de Ràdio Olot i la seva mare, Antonia Graboleda, és la que pronuncia aquest "va al·lucinar" quan es refereix a la trobada amb Leo Messi.

Graboleda relata a EFE com els va arribar una convocatòria per participar en un anunci i que el Pere va ser un dels dotze invidents de tot el món seleccionats.

L'empresa responsable, ORCAM, s'havia produït un dispositiu que, instal·lat en unes ulleres, és capaç de llegir llibres i identificar objectes i individus.

Messi en persona participa en la campanya i és qui li lliura als protagonistes de l'anunci aquesta meravella tecnològica perquè reconegui l'estrella argentina i va el seu nom com el d'aquell que és al davant.

La mare del Pere explica emocionada que li sembla increïble el que la ciència posa a l'abast del seu fill: "Mai hauria pensat que una cosa així seria possible".

La clau és la intel·ligència artificial aplicada a aquest dispositiu, anomenat MyEye, que interpreta tot el que hi ha al seu voltant i informa de què o qui és a l'usuari.

Amb aquesta tecnologia, un invident pot llegir des d'un llibre a la pantalla d'un telèfon, però també reconèixer Leo Messi si el té al davant.

A Pere Ribas li va fer "molta il·lusió" veure a qui considera "el millor jugador del món", però no el seu favorit, perquè aquest veí d'Olot és bètic fins a la medul·la i si l'haguessin deixat triar hauria escollit "el seu Joaquín", segons admet Antonia Graboleda.

Contra gustos no hi ha discussió i si alguna cosa no es pot posar en dubte és que el Pere en sap i molt de futbol, perquè són anys de no perdre's un partit de l'equip de la seva ciutat i de comentar-los per la ràdio.

El jove treu a la llum aquest currículum en l'anunci, potser per aplanar el camí del periodista esportiu en què vol convertir-se, i s'atreveix a exercir de narrador d'un partit fictici en el qual el seu Betis s'imposa al Barcelona de Messi amb gol, per descomptat, de Joaquín.

Per ara, qui gaudeix del seu talent és l'aficionat de la UE Olot, un club de Segona B que començarà la temporada el 18 d'octubre amb una visita al Cornellà, però que debutarà a casa una setmana més tard contra el Barcelona, encara que no el de Leo Messi, si no el seu filial.

El del Betis està més complicat, tot i que no tant, perquè els verd-i-blancs tenen cita al Camp Nou al novembre i allà hi serà amb el seu veterà davanter, un expert a pujar vídeos a internet i a qui, potser, en aquells dies li soni que té un admirador a Catalunya amb un dispositiu que, si el tingués al davant, li diria al Pere el que tant vol sentir: "Joaquín".