Joan Alsina ha impulsat aquesta setmana una nova proposta solidària a través de l'esport per aportar el seu granet de sorra a Càritas Cadaqués. Després de l'èxit del primer repte en ple confinament, cinquanta quilòmetres al passadís de casa seva per al Geriàtric del poble, l'entitat es va posar en contacte amb l'altempordanès per poder organitzar una iniciativa semblant. «Vam decidir fer el repte una vegada acabat l'estiu i serà el pròxim dissabte 3 d'octubre, aquesta vegada a l'exterior», explica Alsina.

L'objectiu inicial de la proposta era arribar a quatre-cents euros en donatius per a Càritas Cadaqués, una meta que s'ha més que superat arribant a doblar, de moment, la quantitat econòmica fins a més de vuit-cents euros.

El de Sant Mori ha decidit cór­rer dotze hores entre Cala Sa Conca i el Far de Cala Nans, una distància d'uns cinc quilòmetres aproximadament i un desnivell positiu de més de cent setanta metres. El dia del repte, Alsina s'ha marcat començar a les 6 del matí fins a les 6 de la tarda i, ininter­rompudament, recórrer la distància durant les dotze hores que duri el desafiament.

«Per col·laborar es pot entrar a través de les xarxes socials. El repte solidari és molt més important que l'esportiu o personal. L'objectiu eren quatre-cents euros i en sumem molts més quan encara queden dotze dies», afegeix Joan Alsina, que amb 45 anys busca seguir ajudant les entitats de Cadaqués gràcies a l'esport i la seva pròpia força de voluntat.