La quarta edició del Torneig de bàsquet U13 de Vilafant s'ha hagut de suspendre per la manca d'un protocol de seguretat sobre la Covid clar i segur -la Federació només ha presentat un esborrany-, així ho va comunicar el Club Esportiu Vilafant la setmana passada. «A més a més, la tipologia de torneig que fèiem sempre, que agrupava a uns 300 jugadors, i 1.000 aficionats, durant tres dies al pavelló de Vilafant i les cases de colònies, també hi ha tingut molt a veure, ja que la perillositat era existent», explica Pepe Socorro, organitzador del certamen.

Per aquesta edició Socorro ja havia assegurat la presència de deu equips masculins -entre els quals el Joventut de Badalona, el Valencia Basket i l'Estudiantes-, i de nou equips femenins com l'Uni Girona, el Femení Sant Adrià o el Sabadell. «És una llàstima que no es pugui fer, ja que teníem el millor cartell quant a equips», assegura, Socorro, que afegeix que «hem buscat dates alternatives, i la idea era fer-lo a principis d'octubre, però és la decisió més segura en els moments que vivim». I és que tradicionalment el torneig se celebrava a finals d'agost, coincidint amb el Festival Acústica.

El torneig, de categoria preinfantil (U13) era un bon moment pels equips per comprovar les sensacions abans de començar la temporada. I, sobretot pels equips comarcals, donava l'oportunitat d'enfrontar-se amb conjunts de molt de prestigi, que segurament no farien en competicions habituals.