La Marca de l'Ham s'ha imposat en el duel de pretemporada davant el Cistella (4-0), encara que el protagonisme no ha tingut gairebé res a veure amb el que ha passat sobre la gespa del municipal figuerenc. I és que els dos equips han decidit sumar esforços per Abraham Huguet, davanter del Cistella i exjugador de la Marca, que s'està recuperant d'un vessament cerebral que va patir fa tres setmanes i que el va portar fins a la unitat de cures intensives (UCI) de l'Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona.

L'objectiu de l'amistós ha estat recaptar fons per ajudar a la família d'Huguet amb les despeses derivades de la situació, un suport que s'ha materialitzat en gairebé tres-centes persones al camp per aportar el seu granet de sorra en un partit on el menys important ha estat el resultat.

«Avui hem volgut fer-li un petit homenatge al nostre jugador. És una gran persona i el trobem a faltar. Volem desitjar-li molts ànims, força i esperem que es recuperi ben aviat», valora Sergi Casanova, tècnic del Cistella i entrenador d'Huguet des de la temporada passada. Pràcticament en la mateixa línia s'ha mostrat el tècnic de la Marca de l'Ham, Edu Ortega, un dels impulsors per ajudar el pitxitxi estatal del 2012 amb 57 gols amb els figuerencs. «El club ens va proposar fer-ho i tothom ha tingut molt bona voluntat per ajudar l'Abraham. Hem volgut donar-li un cop de mà, aquestes situacions impliquen molt desgast per una persona i la seva família», explica Ortega sobre una iniciativa on el futbol altempordanès ha respost satisfactòriament.