Nasser Bin Saleh Nasser Abudallah Al-Attiyah és tres vegades campió del Ral·li Dakar, el 2011, 2015 i 2019, més enllà dels vuit podis, les trenta-cinc victòries en etapes o, també, una medalla olímpica a Londres 2012 en tir al plat. Després de fixar una de les seves residències a Catalunya, el xeic qatarià confia en Qubu Motorbike de Vilamalla per assessorar-se tècnicament i en legislació vigent sobre el seu nou projecte, un circuit fora d'asfalt (off-road) . «Em van recomanar Qubu Motorbike com un dels millors i ens hi vam posar en contacte. Hi adquirim els buguis i ens han ajudat en tot el que estava en la seva mà», explica Al-Attiyah sobre la seva experiència professional amb l'empresa vilamallenca. I és que el vincle ha crescut amb el pas del temps fins a assessorar el pilot des que és a Catalunya.

«Primer va ser client i vam preparar-li alguns vehicles. Està intentant fer un circuit off-road de la competició d'alt nivell per poder entrenar. L'hem ajudat en el disseny i permisos aquí a Catalunya», explica Miquel Simon, soci fundador de Qubu Motorbike juntament amb Josep Acevedo. La intenció d'Al-Attiyah és establir tres bases o circuits de competició personals amb projecció a Qatar, Marroc i Castellfollit del Boix. Tot i que encara és una aposta en fase de desenvolupament per l'exigència competitiva que manté el qatarià, amb el pas del temps espera poder madurar aquests espais d'entrenament, una perspectiva que la pandèmia ha frenat inevitablement.

Actualment, el pilot qatarià es troba immers en el campionat del món de Ral·lis Cross-Country, tot i que admet que «ara és un moment complicat» en relació amb la pandèmia i «s'ha de veure com evoluciona tot plegat» en referència amb les futures competicions. El que sí que té clar Al-Attiyah són els objectius a llarg termini amb dues línies molt marcades en l'àmbit competitiu i, també, formatiu.

«El meu objectiu és seguir sent competitiu almenys deu anys més i lluitar per guanyar el màxim de Dakars possibles», assegura el pilot que amb quaranta-nou anys espera continuar competint a l'elit la pròxima dècada. A més, precisament en relació amb el projecte d'espais off-road, Al-Attiyah espera poder aportar en la formació de les noves generacions del motor. «Vull intentar ajudar i ensenyar els joves que pugen», assegura el desè pilot amb més Dakars, empatat amb l'espanyol Carlos Saniz, per exemple. I és que després d'una trajectòria envejable i un palmarès reconegut en el món del motor, Nasser Al-Attiyah ha trobat a Vilamalla l'ajuda altempordanesa per materialitzar el seu projecte a Castellfollit del Boix. Ha creat un estret vincle amb l'empresa Qubu Motorbike i ha forjat una confiança de primer nivell.