El rosinc Maverick Viñales (Yamaha) va conquistar ahir la pole per al Gran Premi de San Marino, per davant de l'italià Franco Morbidelli (Yamaha) i del líder del Mundial, el francès Fabio Quartararo (Yamaha). Viñales va batre el rècord de pista al Circuit de Misano-Marco Simoncelli en un festival de superioritat de Yamaha.

D'aquesta manera, el pilot de Roses va aconseguir la segona primera posició de sortida de l'any després de la d'Àustria, en una jornada en què van regnar les motos dels tres diapasons; van liderar indiscutiblement el podi i els quatre primers llocs, amb la cambra de Valentino Rossi. A la lluita final es van colar Pol Espargaró (KTM) i el portuguès Miguel Oliveira (KTM), que només per una dècima van treure el pas a la Q2 a Aleix Espargaró (Aprilia), que sortirà tretzè.

Arenas recula

En la categoria de Moto3, el gironí Albert Arenas no va tenir un bon dia i sortirà tretzè al GP de San Marino. Arenas tenir un contratemps a la Q2, després de sortir i tornar al box sense marcar ni temps com van fer Vietti, Suzuki o Migno, entre d'altres. El gironí, però, va ser l'últim a tornar sobre l'asfalt.

La pole va ser per al japonès Ai Ogura, que va estrenar-se a la primera posició i segueix presentant la candidatura al Mundial.