El Consell Superior d'Esports (CSD) té lligat un principi d'acord amb les Comunitats Autònomes (CCAA), les Federacions Esportives, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), el Comitè Olímpic i Paralímpic Espanyol (COE i CPE) i els organitzadors de competicions, per a garantir el retorn de les competicions no professionals d'àmbit estatal gràcies a un protocol sanitari. L'acord afectaria les lligues «no professionals de rellevància. En l'esborrany del protocol del CSD s'esmenten fins a disset lligues de diferents esports, a banda dels campionats d'Espanya de motociclisme i ral·lis i de competicions internacionals de tennis o ciclisme, però pel que fa a l'esport gironí les mesures afectarien una dotzena de clubs. En bàsquet, l'Spar Girona de Lliga Femenina-1 i el Bàsquet Girona de LEB Or; en futbol, l'Olot i el Llagostera de Segona B i el Girona B, el Banyoles, el Figueres i el Peralada de Tercera Divisió; i en hoquei patins el Girona, el Palafrugell i el Lloret masculins i el Girona femení. Més enllà de les proves PCR, el protocol del CSD recomana afluències màximes de 1.000 espectadors als estadis de futbol i de 500 al pavellons. Una recomació que, però, pot ser modificada, tant a l'alça com a la baixa, pels governs de les diferents comunitats autònomes o les federacions.

Després de dues setmanes de negociacions i que el CSD hagués descartat el retorn a la competició sense aquest protocol, l'organisme presidit per Irene Lozano va confirmar un acord amb totes les parts amb compromisos sobre els aforaments i sobre el «procediment a seguir per a incorporar el criteri sanitari respecte a les proves de detecció de la COVID-19». Segons el CSD «s'ha aconseguit consensuar el text complet» i destaca la satisfacció de la plataforma creada per al retorn de les competicions nacionals per «l'esforç realitzat» i pel «resultat aconseguit», el qual ofereix «seguretat al sector de l'esport a Espanya».

La plataforma destaca que es tracta d'un «acord històric pel seu abast i dimensió i per tots els actors i institucions que han estat involucrats». A més, considera que la seva rellevància és «encara major sobre la base de la conjuntura inèdita i especialment negativa que propicia la pandèmia».