La junta directiva del FC Barcelona, reunida aquest dijous en sessió ordinària, ha acordat que les properes eleccions a la presidència del club se celebrin els dies 20 i 21 de març, coincidint amb el primer cap de setmana immediatament posterior a l'inici del període fixat als estatuts per la celebració dels comicis.

"Donades les circumstàncies extraordinàries derivades de la pandèmia del Covid-19, i amb l'objectiu de preservar la salut de les persones i de fomentar la participació, la junta ha decidit que aquestes eleccions puguin celebrar-se en el transcurs de tot el cap de setmana, i a diverses seus repartides per tot el territori, i que s'habiliti l'opció del vot per correu", ha explicat el Barcelona en un comunicat.

A més, la junta directiva ha fixat l'Assemblea General Ordinària de Socis Compromissaris per al dia 25 d'octubre, coincidint amb la celebració del Clàssic contra el Reial Madrid i "sempre seguint les recomanacions de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya".

"En cas que les circumstàncies derivades de la pandèmia del Covid-19 no permetin preservar la salut de tots els participants, la celebració de l'Assemblea s'ajornarà fins que es donin les condicions de seguretat sanitària perquè pugui ser convocada i celebrada presencialment", ha exposat l'entitat.

D'altra banda, la junta directiva ha avaluat el paquet de mesures proposades per la 'Comissió Covid-19' amb l'objectiu d'ajustar i equilibrar el pressupost de la temporada 2020-21, d'acord amb la baixada d'ingressos prevista com a conseqüència de la crisi provocada per la pandèmia.

"El club estima que aquesta reducció se situarà entorn del 30% en relació als ingressos pressupostats per a la temporada 2019-20. El càlcul d'aquesta xifra s'ha fet en el cas que l'activitat del club es pugui començar a normalitzar a partir de començaments del proper any. Aquestes mesures s'afegeixen a les que la junta directiva ja va posar en pràctica des de l'inici de la pandèmia, amb l'objectiu de màxim estalvi per minimitzar les pèrdues ocasionades per la falta d'ingressos en el transcurs de l'últim quadrimestre de l'exercici 2019-20", ha finalitzat el Barça.