L'eslovè Primoz Roglic (Jumbo Visma) va clavar ahir el primer cop d'autoritat en el Tour de França en imposar-se en la quarta etapa, amb final al cim d'Orciéres Merlette, en la qual el francès Julian Alaphilippe (Deceuninck Quick Step) va aconseguir mantenir el mallot groc. Sense arrasar, com va fer Luis Ocaña en 1971 traient 9 minuts a Merckx, però aixecant la veu en els últims metres amb un considerable canvi de ritme, Roglic va aixecar els braços avisant els seus rivals que la seva condició és òptima i la seva ambició, il·limitada.

En un final disputat, el vencedor de la Volta 2019 va entrar en meta amb un temps de 4h,07.47, seguit pel seu compatriota Tadej Pogacar (UAE Emirates) i el francès Guillaume Martin (Cofidis). Darrere va creuar un grup amb Nairo Quintana, Alaphilippe, Egan Bernal, Pinot, Miguel Àngel López i Mikel Landa. Van cedir en l'últim els dos líders del Movistar: Enric Mes va perdre 9 segons i Alejandro Valverde es va despenjar prop del cim per arribar a 21. Tots dos s'allunyen en la general en 26 i 38 segons respecte al líder.

Un pas de Roglic, una veu d'avís sobre les seves possibilitats de disputar un mallot groc que va saber defensar amb coratge Alaphilippe, qui va pujar de nou al podi a enfundar-se el jersei groc. Adam Yates el segueix a 4 segons i Roglic se situa tercer a 7. Avança posicions Pogacar, ambiciós en l'etapa, i Egan Bernal se situa sisè a 17 segons en el grup de Quintana, Dumoulin, Landa i López.

Avui es disputarà la cinquena etapa, entre Gap i Prives, opció per a les escapades o per a una arribada en grup.