LaLiga ha donat un cop de mà al FC Barcelona en el seu duel amb Leo Messi. Aquest matí la patronal que presideix Javier Tebas ha emès un comunicat amb què pretén aclarir la situació confusa respecte al contracte de l'astre argentí. LaLiga afirma que Messi continua subjecte a la clàusula de 700 milions i que si vol marxar de l'entitat blaugrana haurà d'abonar aquesta quantitat.

Aquesta és la tesi que sempre ha defensat Josep Maria Bartomeu des que els representants del capità blaugrana van enviar un burofax en què comunicava que s'acollia a la clásula de sortida i rescindia de forma unilateral i gratuïta la seva vinculació amb el Barça. Un recolzament crucial, ja que LaLiga ha de tramitar el visat previ a una baixa federativa.

El club blaugrana ha reiterat que aquesta clàusula alliberadora acabava el 10 de juny. Ara LaLiga li dona la raó després d'analitzar el contracte. «El contracte es troba actualment vigent i compta amb una clàusula de rescissió aplicable en el supòsit que Lionel Andrés Messi en decidís instar l'extinció unilateral anticipada». I la nota afegeix en un segon punt: «La Lliga no efectuarà el tràmit de visat previ de la baixa federativa al jugador si no ha abonat prèviament l'import d'aquesta clàusula».