El ciclista francès Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) es va imposar ahir en la segona etapa del Tour de França, un recorregut de 186 quilòmetres amb sortida i arribada a Niça. Va ser una dura jornada de muntanya que es va decidir en un esprint de 150 metres contra Marc Hirschi (Team Sunweb) i Adam Yates (Mitchelton-Scott). Alejandro Valverde (Movistar) va entrar catorzè.

El trio va protagonitzar l'última escapada del dia, a 10 quilòmetres d'un altre final a Niça, i Alaphilippe es va saber situar millor que els seus rivals per calcular el seu atac quan el pilot ja els trepitjava els talons. Alaphilippe, un dels grans protagonistes de l'últim Tour, és el nou líder de la ronda francesa. En la general, el corredor francès pren el comandament amb quatre segons d'avantatge sobre Yates i set respecte a Hirschi. Avui arriba la tercera etapa, entre Niça i Sisteron, de 198 quilòmetres.

El català David de la Cruz (UAE Team Emirates) va prendre la sortida tot i patir una petita fractura al sacre, mentre que Wout Poels, company de Mikel Landa al Bahrain McLaren, va sortir competir amb una costella trencada.

Etapa: 1. Julian Alaphilippe, 4:55.27; 2. Marc Hirschi, mt; 3. Adam Yates, a 1 segon; 4. Greg Van Avermaet, a 2 segons; 14. Alejandro Valverde, mt; General: 1. Julian Alaphilippe, 8:41.35; 2. Adam Yates, a 4 seg; 3. Marc Hirschi, a 7 seg; 19. Enric Mas, a 17 segons;