El nou Barça de Sarunas Jasikevicius es desplaçarà demà diumenge a Encamp (Andorra) per iniciar la seva concentració de pretemporada, després de dos anys d'absència, una estada que es prolongarà fins divendres que ve, 28 de agost.

El tècnic lituà disposarà de la seva primera plantilla al complet i comptarà també amb l'aler vinculat Sergi Martínez, ja que l'altre jugador vinculat que va iniciar la pretemporada, l'escorta Aleix Font (22 anys i 1,94 metres) va rescindir ahir, de mutu acord amb el club, l'any que li restava de contracte.

Font ha fitxat per quatre anys pel Casademont Saragossa i aquesta primera temporada jugarà cedit al CB Girona de la LEB Or.

El primer equip blaugrana va iniciar els entrenaments el passat 8 d'agost, tot i que Jasikevicius no va disposar de tota la seva plantilla fins el passat dia 15.

Fins avui ha entrenant al Palau Blaugrana en dobles sessions, alternant també algunes sessions físiques a la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

A hores d'ara hi ha confirmats tres partits amistosos de pretemporada. El primer d'ells serà el 26 d'agost (19.00 hores) contra el MoraBanc Andorra al pavelló del Comú d'Encamp. El segon serà el dissabte 29 mes d'agost (18.30 hores), contra l'UCAM Múrcia al pavelló Barris Nord de Lleida, i l'últim serà el diumenge 30 d'agost (20.00 hores), a l'Olímpic de Badalona, contra el Joventut.

Els tres xocs seran previs a la disputa del primer títol oficial de la temporada, la Lliga Catalana. Els de Jasikevicius jugaran contra el BAXI Manresa el 4 de setembre, al Palau Blaugrana, les semifinals de la competició.

En cas de victòria, els blaugrana disputaran la final, el 6 de setembre, contra el guanyador del MoraBacn Andorra-Joventut. Cal recordar que en aquesta edició també hi haurà partit pel tercer i quart lloc.

Abans de l'inici de la Lliga Endesa, serà el torn de la Supercopa Endesa, que se celebrarà a Tenerife els dies 12 i 13 de setembre. El Barça disputarà, el dia 12, la semifinal contra el TD Systems Baskonia i, en cas de triomf, la final de la competició contra el guanyador del Reial Madrid - Iberostar Tenerife.