Caminar com a forma de ser solidari. A partir d'aquest principi, un grup de nou dones de l'Armentera participarà, el 3 i 4 d'octubre, a l'Oncotrail, una cursa que col·labora amb la investigació de la lluita contra el càncer, organitzada per la Fundació Oncolliga Girona. Ara bé, els conceptes col·laborar i ser solidaris prenen més rellevància que mai, ja que, d'una banda, com a equip han de fer una donació mínima de 1.000 euros i, de l'altra, han de fer un recorregut d'uns 100 quilòmetres. L'Oncotrail, doncs, «és un repte majúscul», afirmen les corredores, que s'autoanomenen Carbassones Team. Abans d'endinsar-se en aquest repte, però, van haver de passar pel filtre de la sort, ja que van ser un dels equips afortunats de les 26 places que l'organització va decidir ampliar i sortejar. En total, 300 equips.

El recorregut de la prova és circular, amb sortida i arribada a Palafrugell, començant per la costa i seguint per les Gavarres. «De l'equip de nou que som, només vuit caminarem, de les quals quatre sempre hem d'estar en marxa i la resta poden descansar. Això implica que haurem de fer etapes de 50 quilòmetres o més; és a dir, mentre unes correm, la resta descansarem», asseguren. En total, les Carbassones Team preveuen fer la cursa amb aproximadament 24 h.

Tot i que «ens agrada sortir a caminar sovint», fer aquestes quantitats de quilòmetres «ens suposa un repte. És per això que un cop per setmana sortim a entrenar, totes les que podem, i fer tirades d'uns 20 quilòmetres o més, tot i que ara hem de fer la premuda final», expliquen il·lusionades. Cal recordar que les nou integrants de l'equip no es coneixen de manera directa, sinó que són un grup de mares de fora l'escola del poble, per tant «també serà un repte veure com ens compenetrem i coordinem, ja que serà molt important, i més en els moments que estiguem cansades. Per exemple, a cadascú li agrada més o menys fer pujades, baixades, córrer a la nit...», esmenten.

I parlant de reptes, i aquest és per a tothom, és el d'adaptar-se a la realitat Covid, ja que els entrenaments van quedar aturats, i el desenvolupament de la cursa, que tindrà molta seguretat, variarà respecte anys anteriors. En aquest sentit les corredores reconeixen que la possibilitat que la Covid obligui a suspendre la prova existeix, però que el donatiu seguiria endavant.

Tothom té algú proper

El caràcter solidari de la prova supera qualsevol entrebanc logístic o físic, ja que «totes coneixem algun cas relativament proper d'una persona amb càncer. És per això que correm amb el lema «Caminem per tu», perquè aquelles persones que també coneixen un cas proper se sentin, en part, representades», comenten les Carbassones Team.

De fet, la motivació de la cursa «ens ha permès rebre donatius altruistes que ens ajudaran a arribar a la xifra dels 1.000 euros. Per aquesta raó -malgrat que la Covid ens ha tallat les idees-, hem fet polseres i tenim diverses guardioles repartides per llocs estratègics», expliquen. L'altra gran part de la donació econòmica va a càrrec de l'empresa de Celrà TradeInn; per això, el nom oficial és OncoInn

Formen l'equip Margot Giménez, Arantxa Castillo, Ester Palahí, Sandra Vergara, Vanesa Díaz, Vanessa Carnicé, Mireia Maspons, Montse Oller i Tamara Olivero (acompanyant).