El francès Fabio Quartararo (Yamaha YZR M1) ha aconseguit la seva primera pole position de la temporada i un nou rècord al rodar en 1:36.705 durant la classificació per al Gran Premi d'Espanya de MotoGP al circuit Ángel Nieto de Jerez de la Frontera.

Quartararo ha superat per molt escàs marge al pilot empordanès Maverick Viñales (Yamaha YZR M1) i al campió del món de Repsol Honda, Marc Márquez.

Márquez ha exhibit un ritme portentós i es perfila com a favorit en la cursa, tot i que sabia que "a una volta les Yamaha tenien alguna cosa més, de manera que l'objectiu era la primera fila i s'ha aconseguit". Quartararo, millor 'rookie' de MotoGp el 2019 i substitut de Valentino Rossi a Yamaha a partir de 2021, ha sumat la setena pole de la seva carrera. El 'Diable' ja en porta tres de consecutives després de ser també el més ràpid a Sepang i València, les dues últimes cites de el curs passat. Maverick també ha demostrat que té opcions, confirmant així "les bones sensacions" anunciades el dia abans a Jerez.

Francesco Bagnaia ha finalitzat en una sorprenent quarta plaça amb la Ducati del Pramac, per davant del seu company Jack Miller i de Cal Crutchlow (Honda LCR). Pol Espargaró (KTM), que venia des de la Q1, partirà en setena posició, per davant d'Andrea Dovizioso (Ducati) i Àlex Rins (Suzuki). Franco Morbidelli ha completao el top 10 de la graella de sortida de l'GP Espanya, amb Valentino Rossi onzè.

Àlex Rins ha patit una aparatosa caiguda a la fi de la sessió i ha estat evacuat al centre mèdic. No ha estat un bon dia per al pilot de Suzuki, que també ha caigut a la fi de la Q1.