La Unió Esportiva Figueres ha viscut amb tranquil·litat la resolució de les competicions. Amb la permanència a la butxaca, independentment de l'escenari, el club ha pogut treballar de valent en l'anàlisi de la temporada per definir i acotar el projecte del curs vinent. I és que aquest any han passat moltes coses a Vilatenim.

La reconstrucció de la plantilla va forçar una reorganització a contrarellotge amb el resultat d'una plantilla nova de trinca, on la joventut va marcar els encerts a base d'il·lusió, però també les errades per la falta d'experiència a la categoria.

Càstig final

El Figueres ha acabat la temporada en la catorzena plaça amb 31 punts, sis per sobre les posicions de descens i dinou per sota el Play-Off. Amb Xavi Agustí, els blanc-i-blaus van sumar onze punts en les onze primeres jornades. Posteriorment, amb Javi Salamero ja a la banqueta, l'equip va completar la primera volta amb un total de 26 punts.

Ara bé, la segona tanda va castigar els figuerencs en excés, puntuant només en la golejada davant el Banyoles a Vilatenim per 4-0, i contra l'Hospitalet i Manresa empatant. Un balanç de cinc punts de vint-i-quatre possibles en la segona tongada del curs.

«En el seu moment vam dir que engegàvem un projecte nou i que estàvem en una fase embrionària. Crec que en alguns moments ens ha mancat la gestió del moment», explica el gerent i tècnic de la primera plantilla, Javi Salamero, sobre la seva primera temporada a Vilatenim.

Mantenir el bloc i buscar experiència

El Figueres ha posat fil a l'agulla per definir el projecte esportiu de la 2020/21. Fins ara, els unionistes han anunciat les renovacions de Pepu Soler, Ivan Vidal, Carles Gallardo i Gabri Vidal, a més de l'acord per incorporar el vilafantenc Enric Maureta, i la vigència de contracte d'Abel Fàbregas i Carlos Treviño fins al 2021.

«Si som capaços de mantenir el gruix de la plantilla, recuperem els lesionats i encertem els fitxatges amb peces de certa jerarquia, caràcter i personalitat, podem tenir un projecte interessant. Estem il·lusionats, la veritat», valora Salamero sobre les directrius que contempla per a la confecció de la plantilla.

La declaració d'intencions de la Unió implica fer un pas endavant esportiu i econòmic que sembla que el club vol assumir. «Ha arribat el moment d'acabar entre els vuit primers. És el nostre objectiu prioritari i el club vol fer un esforç per ser més ambiciosos», comenta l'aragonès sobre la perspectiva que es marca el Figueres pel curs que ve, encara sense saber quan començarà ben bé.

U.E. FIGUERES 2020/21

Altes: Enric Maureta (FC Mulhouse).

Baixes: -.

Renovats: Pepu Soler, Ivan Vidal, Gabri Vidal, Carles Gallardo; Carlos Treviño i Abel Fàbregas (contracte vigent).

Pendents: Romans Carrillo, Marc Gelmà, Carles Coto, Marius Jiménez, Pol Blay, Bora Barry, Enzo Sarmiento, Uri Ayala, Pol Tarrenchs, Modest Notario, Genís Balaguer, Ousman Touray, Aitor Embela; Joel Arumí i Oriol Pujades (cedits UE Olot) i Jonathan Dubasin (cedit Girona FC).