Els dirigents del futbol espanyol treballen amb l'objectiu d'acabar les competicions. El Consell Superior d'Esports (CSD) va informar ahir en un comunicat que la presidenta Irene Lozano va reunir-se dissabte passat amb els presidents de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, i de LaLiga, Javier Tebas, al Palau de Viana madrileny per abordar la situació de crisi provocada al futbol espanyol per la pandèmia del coronavirus i el seu futur. Segons s'indica, els tres participants de la reunió han arribat a «un principi d'acord».

Lozano, Rubiales i Tebas van dialogar «durant més de vuit hores de manera oberta i honesta» i totes les parts «es van mostrar constructives». El CSD va explicar que «s'ha assolit un principi d'acord, que recull els principals aspectes que afecten el futbol espanyol en el context de la crisi sanitària». A més, l'escrit afegeix que «el CSD vol agrair especialment a LaLiga i a la RFEF la seva generositat i la seva voluntat d'arribar a acords, així com de seguir treballant en el curt, mitjà i llarg termini per dissenyar el futur del futbol espanyol després de la pandèmia.

La UEFA pensa en la Champions

L'operador televisiu Sky Sports Italia, un dels dos que té els drets de la Lliga de Campions, va publicar el calendari amb el qual treballa la UEFA per a la represa de la competició. En principi, la intenció és reprendre la Champions el divendres 7 d'agost amb dos dels partits de vuitens de final que van suspendre's per culpa del coronavirus: Juventus-Olympique de Lió i Manchester City-Reial Madrid. L'endemà, el dissabte 8 d'agost, es disputarien els dos restants: Bayern de Munic-Chelsea i Barça-Nàpols. Les semifinals serien entre el dimarts 18 i el dissabte 22; i la final el dissabte 29 a l'estadi Atatürk d'Istanbul.

Respecte a la Lliga d'Europa, es reprendrien els quarts de final el dilluns 10 d'agost. La proposta es debatrà aquesta setmana a les reunions que la UEFA mantindrà amb federacions, lligues i ECA (clubs). El comitè executiu de la UEFA podrà donar més detalls dijous vinent sempre que tingui el vistiplau de les autoritats sanitàries i que les lligues nacionals es puguin acabar abans de la represa de la Champions.