L'aturada de la competició durant, almenys, dues setmanes, ha deixat congelada la bona ratxa de victòries que duia el sènior masculí del Vilafant, a Tercera Catalana. Amb només dues derrotes, els homes de Jordi Burgas s'han pres molt seriosament tornar a Segona, d'on van baixar la temporada passada. Els vilafantencs, líders, a més, han de rebre el Torelló a casa, el seu principal perseguidor: si el guanyen, el tindran a dues victòries, i un possible bàsquet average, depèn del resultat. Els de taronja, a més, parteixen amb l'avantatge que a casa són un fortí, ja que no han perdut cap matx.

Un dels líders de l'equip, ja que n'hi ha més d'un és Adrià Verdaguer, que té una mitjana de catorze punts per matx amb una mica més de vint minuts jugats.

A la mateixa categoria, l'Adepaf i el Grifeu viuen situacions diferents: els de blau, liderats per Guillem Pascua (20 punts, 29 minuts), sembla que s'assenten a mitja taula en una temporada que aspiraven a molt; i els de groc, amb Aleix Gallego (12 punts, 15 minuts) al capdavant, hauran de remar per sortir de la part baixa, en l'any del seu retorn a la categoria.

Pel que fa al bàsquet femení, a Segona, el Vilafant és liderat per Gio Revilla (11 punts, 22 minuts), malgrat que una de les qualitats de l'equip de Francis Rodríguez és que tot el conjunt tira molt. Les de taronja han escalat moltes posicions al llarg de la segona volta, després d'un inici irregular. Són a la part mitjana alta.

A Tercera, l'Escala és a la part alta de la classificació, mentre que el Roses i l'Escolàpies són els dos equips tanquen el grup. Les de blau-cel donen gràcies a la gran aportació d'Anna Casabella (20 punts, 30 minuts), que sempre dona un plus d'energia a l'equip; les de verd compten amb la inspiració sempre efectiva de Gemma Recasens (19 punts, 34 minuts), el pal de paller de l'equip que no s'ha perdut cap partit; i finalment, les de vermell, tot i que de manera més irregular, tenen Irene Càmara (11 punts, 22 minuts) com una de les jugadores que aguanta un equip que està en construcció.

De fet, Càmara és l'única jugadora de les destacades per la Federació que juga com a pivot, ja que la resta formen part de la línia exterior, són bases o escortes. I com a bons exteriors, Verdaguer, Pascua i companyia són jugadors que anoten molt des de la línia de tres punts. Més concretament, els tres jugadors de Tercera Catalana tenen una mitjana de més de dos triples per partit. D'aquests, Guillem Pascua és qui té la mitjana més alta, n'anota dos i mig cada partit: 44 en 17 partits.