Pèssimes notícies per al Girona FC, que perd un dels futbolistes que més rendiment estava aportant, Brandon Thomas, pel que queda de temporada. El davanter balear va patir durant l'entrenament d'ahir un trencament del lligament creuat anterior del genoll esquerre, amb afectació al menisc, i en els propers dies haurà de ser operat. De seguida el jugador va adonar-se de la gravetat de la dolència, que les proves mèdiques van acabar confirmant al llarg de la tarda-vespre. El Girona va anunciar la baixa de Brandon passades les deu de la nit.

Incorporat en el passat mercat d'hivern (va arribar a Montilivi el 13 de gener), Brandon Thomas, de 24 anys, era una peça que ja s'havia convertit en habitual per a Pep Lluís Martí, a qui coneixia de la seva etapa al Mallorca. Des de la seva arribada acumula 9 partits de Lliga, 5 dels quals sortint com a titular, per un total de 538 minuts, i també va tenir participació en el duel de Copa contra el Vila-real. A més havia marcat un parell de gols, contra el Ponferradina (2-0) i dissabte passat a Montilivi davant de l'Albacete (1-1), aquest darrer, un golàs després d'un espectacular control a una assistència de Gallar.

En aquests dos mesos a Girona, Brandon havia demostrat la seva condició de davanter polivalent, lluitador i veloç, diferent als perfils ofensius que té la plantilla. La seva lesió arriba just quan a l'equip hi acabava d'arribar l'uruguaià Joaquín Zeballos, un davanter que cobria l'única fitxa buida que quedava. Amb l'ascens directe pràcticament descartat (el Saragossa és a vuit punts a falta d'onze jornades), les opcions del Girona de pujar semblen encaminar-se a la promoció. I allà, sense Brandon, i probablement també sense Cristhian Stuani si se'n va a la Copa Amèrica, l'atac se'n pot veure molt ressentit.

D'altra banda, ahir el Comitè de Competició va confirmar el partit de sanció a Samu Sáiz per acumulació de grogues, i en va castigar amb dos Brian Oliván per la vermella que va veure ja amb el partit acabat per protestar. L'arbitratge de Vicandi Garrido dissabte contra l'Albacete va tenir un preu força alt. A banda de fer els ulls grossos en l'última acció del partit quan Diego Caballo i Javi Acuña van tocar la pilota amb la mà a dins l'àrea, les decisions del col·legiat basc condicionaran el proper partit del Girona. Amb el xiulet final donat, Vicandi Garrido va amonestar amb targeta groga Samu Sáiz i al cap de pocs segons va expulsar Brian Oliván amb vermella directa. El lateral barceloní, que era a la banqueta i no va jugar, va saltar al terreny de joc enfurismat per protestar a l'àrbitre la seva actuació. Ahir el Comitè de Competició va decidir castigar Oliván amb dos partits de suspensió i, al mateix temps, Samu Sáiz, amb un per acumulació de targetes grogues. Amb el mitjapunta madrileny sancionat, el Girona es queda ara sense cap futbolista amb quatre targetes.

D'aquesta manera, Pep Lluís Martí ja sap que no podrà comptar amb cap d'aquests dos jugadors, ni amb els lesionats Brandon i Aday, en la propera jornada, que de moment es manté per diumenge, a porta tancada, a Las Palmas. Caldrà veure com s'apliquen les sancions si finalment avui es decideix suspendre la Lliga. És a dir, si s'ajornen els partits contra Las Palmas i Racing, Oliván i Samu Sáiz haurien de complir sanció la següent jornada al camp de l'Elx. El Las Palmas, si es juga, tindrà la baixa també per sanció del central uruguaià Lemos.