L'expresident del Barça Sandro Rosell va presentar divendres una querella davant el Tribunal Suprem (TS) contra la magistrada Carmen Lamela, que va instruir la causa de la qual va ser absolt pels presumptes delictes de prevaricació i falsedat documental, segons ha confirmat el seu advocat, Andrés Maluenda. La querella assegura que la jutgessa Lamela, titular del Jutjat Central d'Instrucció 3 de l'Audiència Nacional i actualment magistrada del Suprem, «va ocultar injustificadament i deliberadament fins a tres vegades l'existència d'un conjunt d'informació, més de 1.200 folis, de gran rellevància per a la causa», segons El Mundo.

La secció primera de la Sala Penal de l'Audiència Nacional va absoldre l'abril del 2019 Rosell, juntament amb el seu soci Joan Besolí i els altres quatre acusats de delictes de blanqueig en considerar que les proves no eren concloents. Rosell i Besolí van passar 22 mesos en presó provisional acusats de conformar presumptament una estructura estable amb la qual van blanquejar prop de 20 milions d'euros, tot i que finalment van ser absolts.

Segons El Mundo, l'expresident blaugrana prepara una demanda contra l'Estat per reclamar més de deu milions d'euros pels perjudicis que s'han produït a la seva imatge i les pèrdues econòmiques a causa del seu pas per la presó. En diverses anotacions a Twitter, l'advocat Maluenda assegura el motiu de la querella és que la magistrada «va negar fins a tres vegades l'existència d'una documental -de 1200 folis- que sí que es trobava al seu jutjat. Quan es va sol·licitar a un altre òrgan aquesta informació es va aconseguir ràpidament». Assegura que l'objectiu que persegueixen és «depurar responsabilitats penals d'una persona concreta en l'exercici de la seva professió, com es faria en qualsevol altre sector».