La Jonquera va acollir, el passat diumenge 1 de març, l'obertura del campionat provincial d'Open BTT. La jornada esportiva va reunir a prop de 300 esportistes federats, que van recórrer el circuit que es va crear al voltant del Menhir de Canadal.

En les categories inferiors, Aleix Farrés (Jufre Vic - ETB) i Kyra Galí (Vilajuïga Club Ciclista) van classificar-se com els més ràpids en recórrer el circuit de 3 km adaptat per a la seva edat. En total, es van disputar proves en 10 categories diferents.

La prova va reunir participants de fora la província, com per exemple de Montpellier o de Tarragona, atrets per la varietat del recorregut. L'organització, en la categoria Elit, va preparar un circuit que transcorria en un primer moment pel casc urbà -passant per les escales del carrer la Torre i pel carrer Major- , i que arribava fins al Menhir de Canadal passant per corriols.

Els guanyadors de la prova jonquerenca

Entre tots els participants en la categoria superior -anomenada Èlit- Gerard Blanch (CC Vilajuïga - Eobikes) i Silvia Roure (X-Sauce) van resultar ser els campions de la classificació masculina i femenina. En el cas de Blanch, el corredor de Cabanes va demostrar un ritme altíssim des del primer metre. Pel que fa a Roure, partia favorita per emportar-se la victòria, que finalment va ser molt disputada entre la segona classificada, Alba Sugrañes (Terbikes - Baix Ter), i la tercera, Esther Villaret (Mondepa - Radikalbikes), entre les quals els van separar menys de cinc minuts.