La Federació Internacional de Motociclisme (FIM), l'Associació d'Equips del Mundial (IRTA) i l'empresa Dorna Sports, organitzadora d'aquest campionat, han anunciat aquest diumenge la cancel·lació de totes les sessions en la categories de MotoGP per a l'imminent Gran Premi de Catar, inclosa la carrera dominical.

"L'actual brot de coronavirus ha donat lloc a l'entrada en vigor de restriccions de viatge a Catar que afecten els passatgers procedents d'Itàlia, entre altres països", ha començat la nota de premsa conjunta.

"A partir d'avui, tots els passatgers que arribin a Doha en vols directes des d'Itàlia, o que hagin estat a Itàlia en les últimes dues setmanes, seran portats directament a quarantena durant un mínim de 14 dies. Itàlia clarament juga un paper vital en el campionat i en la categoria de MotoGP, tant en la pista com fora d'ella, i per tant s'ha pres la decisió de cancel·lar la competició de primera classe", ha confirmat aquesta nota.

"Com els equips i pilots de les categories Moto2 i Moto3 ja estaven a Catar per a la prova oficial de tres dies en el Circuit Internacional de Losail a principis d'aquesta setmana, les carreres de totes dues categories seran possibles", ha prosseguit el text.

"Per tant, les classes lleugeres i intermèdies competiran en el seu primer compromís de la temporada del 6 al 8 de març. El mateix s'aplicarà a la Idemitsu Àsia Talent Cup, que tindrà dues carreres durant el Gran Premi de Catar com es va planejar originalment", ha resolt la nota.