No són tot males notícies per a Quique Setién, entrenador del Barcelona i qui ha vist com darrerament la plantilla li minva per culpa de les lesions. Ahir, en una de les sessions prèvies a l'important partit de demà al Santiago Bernabéu contra el Reial Madrid, el lateral esquerre Jordi Alba va treballar durant una estona amb total normalitat i al mateix ritme del grup. El futbolista havia patit una lesió a l'adductor de la cama dreta ara fa dues setmanes. Encara no té l'alta mèdica, però va fer part de la sessió prèvia al clàssic i si evoluciona favorablement podria entrar a la convocatòria per aquest partit. Ara caldrà veure si està en condicions de jugar de bon inici o si, per contra, el començarà a la banqueta.

Davant la manca d'efectius, Setién va haver de treballar amb un bon grapat de futbolistes del filial blaugrana: Ansu Fati, Riqui Puig, Ronald Araujo, Sergio Akieme, Àlex Collado, Monchu i Daniel Morer. Abans de saltar a la gespa de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, els jugadors i també els membres del cos tècnic de la primera plantilla van rebre una xerrada informativa sobre el coronavirus per part del cap de medicina preventiva i epidemiologia de l'hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla.

La seguretat del clàssic

Prop de 1.600 efectius, entre policies, vigilants privats i també sanitaris, seran els integrants del dispositiu de seguretat dissenyat pel partit que aquest diumenge el Barça disputarà contra el Reial Madrid al Bernabéu. Un clàssic que, una vegada més, ha estat considerat com un partit «d'alt risc». Sobre aquest operatiu en va parlar ahir la Delegació de Govern de Madrid, que va detallar que en total la seguretat anirà a càrrec d'un total de 1.545 efectius: 250 de la Policia Nacional, 90 de Policia Local, 1.075 vigilants que treballen pel Reial Madrid, 70 sanitaris de Samur i 60 que formen part de la Creu Roja.