Les xifres del Sea Otter Europe són sempre espectaculars. La quarta edició del festival de ciclisme que se celebrarà a Girona del 29 al 31 de maig ja té pràcticament ple el cent per cent de l'espai d'exposició al voltant del pavelló de Fontajau i el parc de les Ribes del Ter, tot i haver augmentat en un 12% la superfície total, però més enllà de la gran quantitat de marques o dels 60.000 visitants que es preveuen que hi passin al llarg dels tres dies, el Sea Otter Europe també té una gran dimensió esportiva. En la presentació del programa esportiu del festival que incorpora entre els seus patrocinadors marques de prestigi mundial com Continental, Garmin o Canyon, els organitzadors van estimar que entre les diferents curses que es fan al voltant de la cita s'hi reuniran més de 6.000 ciclistes. Des de ciclistes amateurs a primers figures d'especialitats com el BTT a la recerca de punts en un any olímpic. La idea és superar els 6.175 ciclistes que l'any passat van participar en les diferents proves de la tercera edició del Sea Otter Europe.

Entre les diferents proves del programa esportiu del Sea Otter Europe destaquen la Continental CicloBrava Gran Fondo (amb tres recorreguts diferents de 140, 95 i 70 quilòmetres; l'any passat va comptar amb la participació d'exciclistes de renom com Purito Rodríguez, Angel Edo o Alberto Losada); Super Cup Massi Copa Catalana Internacional (amb alguns dels millors bikers del món en any olímpic); Scott Marathon Cup (70 o 45 quilòmetres per la Vall del Llémena); Canyon E-MTB Marathon; Miranda E-Bike XCO; MTB Classic Sea Otter Europe; Eliminator Sea Otter Europe, Canyon Pirinexus Challenge (un repte impressionant de 340 quilòmetres que s'ha de completar en menys de 20 hores); Girona Gravel Ride; Open Infantil BTT; Mini DH Kids Cup & Sprint...

En la presentació d'ahir, que va comptar amb el suport de representants de l'Ajuntament (Núria Pi) i de la Diputació (Jordi Camps), el director de Sea Otter Europe, Albert Balcells, va avançar que també hi haurà un campionat per a mecànics i un festival internacional de cinema sobre el món de la bicicleta, dels quals es coneixeran els detalls més endavant. Un congrés sobre el negoci de la bicicleta també és una altra de les vies en què treballen els organitzadors del Sea Otter.