El Barcelona torna a la Lliga de Campions per jugar davant un dels equips més populars d'Itàlia, el Nàpols, justament en un estadi que va ser durant anys el santuari d'un dels futbolistes més famosos de la història del futbol, l'argentí Diego Armando Maradona, també exblaugrana. Un altre astre argentí, com és Lionel Messi, és el que ostenta en aquests moments la condició de pal de paller culer, i les seves actuacions estan guiant el seu equip a un ressorgir després que els seus quatre gols contra l'Eibar (5-0) ajudessin el Barça a recuperar el lideratge de la Lliga.

El Barça va viatjar amb 21 jugadors a Nàpols, sis dels quals del filial, on jugarà per primera vegada en partit oficial, però sense possibilitats de fer un equip titular amb gaires variants. Els de Setién tornen a encarar un partit molt justet d'efectius a causa de les lesions, les últimes, dels dos laterals titulars (Sergi Roberto i Jordi Alba). En els seus llocs, Semedo i Junior Firpo estan cridats a sortir a l'equip titular. Tampoc hi seran els lesionats Suárez i Dembélé, ni Braithwaite, que no està inscrit. Per la seva banda, el conjunt italià no podrà comptar amb el central Koulibaly.

El partit serà de màxima exigència, ja que el Nàpols de Gennaro Gattuso (relleu del destituït Carlo Ancelotti) no té un rumb ferm, i alterna situacions d'allò més variades, ja que les seves millors actuacions les ha signat en els tres últims partits com a visitant (Brescia, 1-2; Càller, 0-1; Sampdoria, 2-4). Mentrestant, a San Paolo, compta amb derrotes en els dos últims partits a casa (Lecce, 2-3; Fiorentina, 0-2), tot i que fa quatre jornades va ser capaç de derrotar el Juventus (2-1).

La trajectòria dels blaugranes és molt més ferma i consistent en l'últim tram de temporada, especialment a la Lliga, on després de perdre el lideratge i veure com el Madrid semblava que prenia impuls i avantatge, han estat capaços de recuperar-lo. No obstant això, el Barça haurà de ratificar aquesta inèrcia en un torneig que ha produït veritables terratrèmols en els últims anys, on ha caigut amb estrèpit davant el Roma i el Liverpool.