La primera cita de l'Open Girona BTT arriba a La Jonquera aquest diumenge 1 de març, una prova que servirà per donar el tret de sortida al calendari del campionat referència de bicicleta tot terreny de la província. De la mà del Club Esportiu Tramuntana X-Trem i de l'Ajuntament de La Jonquera, el municipi fronterer acollirà per primera vegada la prova en modalitat Cross Country i així donar un impuls a la proposta esportiva jonquerenca, amb els corredors Júlia Pujol i Dídac Cuadros com a cares visibles, i posar en relleu l'entorn natural de la localitat i les Alberes com a paratge ideal per a la pràctica d'esport a l'aire lliure.

«Disposem d'un increïble i meravellós entorn natural que és gairebé desconegut per a molts. Creiem que és una gran oportunitat», va explicar l'alcaldessa, Sònia Martínez, a la presentació celebrada a l'Espai Can Laporta ahir dimecres. En aquesta línia també es va expressar el vicepresident de la Federació Catalana de Ciclisme a Girona, el figuerenc Carles Ferrer, que va explicar que «és un orgull portar aquesta cita a La Jonquera», sobretot per les poques activitats ciclistes que se celebren a l'Alt Empordà.

Identitat pròpia

La jove corredora jonquerenca Júlia Pujol és la cara visible de l'organització de la prova, que comptarà amb tres recorreguts d'entre 1 i 7,4 quilòmetres segons la categoria que, a diferència d'altres proves de l'Open gironí, comptarà amb categories per als més petits amb la Kids Cup. De fet, s'espera uns cent cinquanta nens i nenes en aquesta categoria i, per la seva banda, uns gairebé tres-cents participants en la prova puntuable per a la competició gironina i el rànquing català.

«El circuit és a la zona del menhir de Canadal i té trams tècnics en pujada i baixada. El començament i el final és un tram més urbà que passa per La Jonquera», va explicar Pujols sobre la confecció del recorregut que tindrà com a punt de sortida el Carrer Major.

«És bo per a La Jonquera poder acollir una prova de l'Open Girona. Tindrem un ambient maco per a la bicicleta i la gent podrà gaudir», va explicar Dídac Cuadros, excorredor professional, a la presentació de la prova.

Participació transfronterera

Tot i que aquesta cursa està limitada a corredors amb llicència de la Federació Catalana de Ciclisme, l'organització ha creat una categoria transfronterera per atraure corredors de la Catalunya Nord.