L'Atlètic de Madrid va fer un primer pas per treure el nas pels quarts de final de la Lliga de Campions després d'imposar-se anit al Liverpool, gràcies a un solitari gol de Saúl Ñíguez als cinc minuts de joc. L'equip de Diego Simeone va haver de realitzar un esforç titànic per neutralitzar el vigent campió continental, que va acabar desesperat i impotent al Wanda Metropolitano.

En el mateix escenari en què havien aconseguit aixecar la Copa d'Europa ara només fa uns mesos, el Liverpool van estar lluny de la seva millor versió i quan s'hi van aproximar ja era tard. La culpa la va tenir un inici fulgurant de l'Atlètic, que no només va avisar amb una bona oportunitat de Morata als tres minuts de partit, sinó que va avançar-se amb un gol de Saúl Ñíguez uns instants després, en caçar una pilota a l'interior de l'àrea petita per batre Alisson i dur l'èxtasi a les graderies del Wanda. El domini local es va allargar durant uns minuts, fins que els de Jürgen Klopp van despertar decidits a fer-se amb la pilota per buscar un empat o fins i tot capgirar el marcador. A Salah li van anul·lar un gol abans del descans i també va tenir temps de signar un cop de cap perillós als primers 45 minuts. Però de gols visitants, cap ni un.

El guió es va mantenir després del pas per vestidors, amb un Liverpool que monopolitzava la possessió i un Atlètic ben col·locat, decidit a defensar i sortir amb tot al contracop. Salah, abans de ser substituït, va gaudir d'una nova ocasió com també la va tenir Henderson, que va fregar la fusta amb un llençament ben perillós. Bones ocasions per als visitants, però també en va tenir alguna el quadre local. Mitjançant Vrsaljko hauria pogut fer el segon, però el defensa no va estar afortunat de cara a porteria. Al tram final va reaparèixer Diego Costa, que feia unes quantes setmanes que estava fora de combat per culpa d'una lesió. El resultat no va variar i l'Atlètic agafa un mínim avantatge que haurà de mantenir d'aquí a tres setmanes a Anfield.

Un doblet del davanter norueg Erling Haaland va servir al Borussia Dortmund per imposar-se per la mínima al París Saint-Germain, que va sortir amb vida d'Alemanya gràcies al gol que va aconseguir Neymar, així que necessitarà la força del seu públic per capgirar un marcador advers a la tornada, que se celebrarà d'aquí a poques setmanes al Parc dels Prínceps. Haaland va signar el millor debut possible amb el seu equip a la màxima competició continental i ja ha aconseguit 11 gols en només 7 partits oficials.