La reunió de la cúpula directiva del Barça, convocada ahir d'urgència pel president Josep Maria Bartomeu, es va prolongar durant diverses hores, però va acabar sense prendre decisions, perquè les mateixes s'ajornen a la trobada de la junta directiva al complet que es farà demà. Segons van informar fonts del club blaugrana, la reunió va ser monogràfica i va tractar sobre la crisi oberta en el si de l'entitat arran de les suposades pràctiques irregulars per I3 Ventures, contractada pel club, i que més enllà de monitoritzar les xarxes socials s'hauria dedicat a perjudicar la imatge de jugadors, exjugadors, exdirigents i opositors a l'actual junta.

En la trobada hi van estar presents, a més de Bartomeu, els vicepresidents Jordi Cardoner, Jordi Moix, Enric Tomàs i Emili Roussaud; la secretària de la junta (Maria Teixidor) i el CEO, Òscar Grau, a més del director de l'àrea de la presidència, Jaume Masferrer, un dels assenyalats per l'assumpte I3 Ventures. La transcendència de les decisions pot ser de tal calat que podrien suposar dimissions en l'àmbit directiu, destitucions en l'àrea executiva o fins i tot un avançament electoral, de manera que la comissió delegada ha decidit que les mateixes s'han de prendre de manera consensuada per la totalitat de la junta. Així, després d'aquesta primera presa de contacte, la junta directiva al complet es reunirà demà, una cimera prevista des de fa dies i que des del club es qualificava com una reunió informal perquè no se celebrarà a les instal·lacions barcelonistes, però ara tindrà una importància cabdal.

Mentrestant, Leo Messi, capità del Barça, deia ahir que veu «una mica estrany» tot el que envolta la polèmica sobre la suposada contractació d'una empresa per part del club blaugrana per difamar jugadors, exjugadors, expresidents i membres de l'entorn blaugrana a les xarxes socials. Aquestes declaracions són l'avançament d'una entrevista a l'astre que publica avui Mundo Deportivo.

En l'àmbit esportiu, Martin Braithwaite (Leganés) podria entrenar-se ja avui amb el Barça (11.00) i ser presentat oficialment a la tarda, després que l'entitat blaugrana informés ahir al club madrileny que pagarà la clàusula de rescissió del jugador, xifrada en 18 milions d'euros.

Braithwaite és una petició expressa de Quique Setién que necessita un davanter polivalent després de les baixes de llarga durada de Luis Suárez i Ousmane Dembélé que han deixat molt minvada la plantilla, ja que només compta amb 15 fitxes del primer equip. A falta de detalls oficials, tot apunta que el danès debutarà dissabte contra l'Eibar.