El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va anunciar ahir que el club ha rescindit el contracte amb l'empresa que va contractar el 2017 per monitoritzar i controlar les xarxes socials, i que, en un dels seus comptes, va desprestigiar jugadors, exjugadors, expresidents i candidats a la Presidència que eren opositors al club i a l'actual Junta Directiva.

El president del Barça es va desmarcar d'aquesta mala praxi i va dir que la intenció del club era monitorar les xarxes, cosa que va assegurar que continuaran fent, però en cap cas desprestigiar jugadors, com sí va passar des d'un dels comptes de l'empresa I3 Ventures que va atacar, entre d'altres, Gerard Piqué o Leo Messi.

«Volia parlar de la qüestió de les xarxes socials. Que quedi clar, no tinc cap dubte que el Barça no ha contractat mai cap servei per desprestigiar ningú, ni cap jugador, exjugador, polític, directiu, president ni expresident. Això és rotundament fals i ens defensarem per tots els mitjans contra qui ataqui el nostre Barça i ens acusi d'aquest tipus de pràctiques», va dir Bartomeu en roda de premsa.

El president del Barça va confirmar que a finals del 2017 el Barça va contractar un servei de «monitoratge» de diferents àrees del club, com les xarxes socials, però va negar que l'objectiu fos anar en contra de ningú, arran de la informació que va publicar dilluns el programa Què T'hi Jugues! de la Cadena Ser.

El dirigent blaugrana va voler deixar clar que sí que van contractar l'empresa però que no volien que arribés a l'extrem d'haver-ne de rescindir el contracte. «A la pregunta de si hem encarregat el monitoratge de les xarxes socials, la resposta és sí. I ho continuarem fent, és responsabilitat del club saber què passa i què es diu al món, sempre per preservar el Barça», va apuntar. D'altra banda, Bartomeu va voler reivindicar el model de club del Barça i felicitar la UEFA pel control del « fair play financer», després de la sanció de dos anys sense competir en la Champions i una multa de 30 milions al Manchester City per saltar-se la normativa econòmica.