La Junta Directiva del Barcelona hauria contractat una empresa, per un valor aproximat al milió d'euros, per millorar la imatge del club i del seu president, Josep Maria Bartomeu, a les xarxes socials i, d'altra banda, desprestigiar els seus rivals. Segons va informar ahir el programa Què t'hi jugues! de la Cadena SER, el club hauria contractat l'empresa I3 Ventures per crear estats d'opinió favorables a l'entitat i a l'actual Junta a les xarxes socials i desprestigiar-ne els opositors. Informacions que el Barça va desmentir poques hores després amb un comunicat.

Segons el que s'explicava ahir, d'una banda l'empresa crea perfils «no oficials» a les xarxes per protegir la reputació i les decisions del president blaugrana i, per l'altra, erosionar la imatge de jugadors actuals, exjugadors o candidats a la presidència. L'empresa gestiona desenes de comptes a Facebook o Twitter que haurien atacat, entre d'altres, jugadors del primer equip de futbol com Gerard Piqué, pel seu vessant d'empresari, o el capità i referent Leo Messi per la seva renovació. Pep Guardiola, Carles Puyol o Xavi Hernández també han estat algunes de les dianes d'aquests comptes que ha creat l'empresa que hauria contractat el Barcelona. Com informava el programa, el club ha admès aquesta contractació però en cap moment es fa responsables dels continguts de les publicacions, i defensen que la premissa era publicar «missatges positius», si bé aquests perfils han atacat entitats i expresidents, com Joan Laporta.

Poques hores després que tot plegat sortís a la llum, el Barça va sortir al pas de les informacions negant tenir cap tipus de relació amb la contractació de serveis encarats a desprestigiar rivals, jugadors o entitats a les xarxes socials. «El club nega rotundament cap relació i, encara més, la contractació de serveis vinculats a comptes de xarxes socials que hagin difós missatges negatius o de menysteniment en relació amb qualsevol persona, entitat o organització que tingui o hagi tingut relació amb el club», s'assenyalava mitjançant un comunicat. Sí que es confirmava que l'empresa I3 Ventures és proveïdor del club, però assegurant que aquesta no té «cap vincle» amb els comptes que malmeten contra jugadors, exjugadors, rivals, entitats o candidats a la Presidència del club. «Si es demostrés cap mena de relació, el club rescindiria immediatament la seva relació contractual i exerciria les accions legals oportunes en defensa dels seus legítims interessos», va assegurar.

Serveis de monitorització

A més, el Barça confirmava que té contractats serveis de monitorització de xarxes socials amb l'objectiu de tenir coneixement tant dels missatges positius com dels negatius, dels quals l'entitat és objecte. «Amb la contractació d'aquests serveis, el club vetlla per protegir i preservar la seva reputació, així com la d'aquelles persones vinculades al club (patrocinadors, jugadors, directius, socis, penyistes...), en la mesura que la protecció d'aquesta reputació és un element primordial i un deure irrenunciable per als qui treballen per l'entitat», es deia. Al mateix temps, el Barça exigia la «rectificació immediata» de les informacions que difonia el programa Què t'hi jugues! de la Cadena SER tot reservant-se el dret a exercir les accions legals que consideri oportunes contra qui continuï implicant el club en aquesta mena de pràctiques.