No hi ha partit en què no es generi un debat a la graderia del Camp Nou. L'últim, davant el Getafe, quan una part dels aficionats va mostrar la seva disconformitat per les habituals passades cap enrere i el protagonisme del porter Ter Stegen en la creació de joc.

Per un moment, l'estadi blaugrana va viure una regressió en el temps tot recordant quan José Mari Bakero, membre del Dream Team de Johan Cruyff, jugava cap enrere per obrir espai i aquesta acció generava inquietud entre els aficionats. El procés de construcció del joc de l'equip de Quique Setién és molt diferent i qui té el paper fonamental és Ter Stegen.

Davant equips amb la pressió molt avançada, com va passar amb el Getafe, el porter alemany exerceix de tercer central amb llibertat per jugar la pilota. Com determina el llibre d'estil barcelonista, sempre es tria una passada amb criteri abans d'una pilota llarga, com passava en altres temps en què Messi, Suárez i Neymar podien jugar en avantatge.

Ter Stegen, a més de realitzar una prodigiosa triple intervenció més pròpia d'un funambulista que d'un porter de futbol, va batre el seu rècord de passades en un partit (69) i va ser després de Busquets, Piqué i Umtiti el quart que més va intervenir. Per exemple, Messi va fer 48 passades, els migcampistes Arthur o de Jong (66 i 52) van intervenir en el joc menys que el porter alemany, que amb aquest registre va millorar el seu registre d'intervencions amb el peu, que tenia des de la temporada 2016-17 amb 62.

Quan es va acabar el partit, Setién va disculpar els aficionats pels xiulets. «Tot és producte dels nervis. Veus que hi ha dificultats i és normal que la gent, i fins i tot jo mateix, es posi nerviosa. Aquesta és la nostra identitat, tractem de gestionar el partit des del darrere. El risc és alt, però el benefici també ho és». El problema del Barça de Setién és que no té temps per implementar la seva idea de futbol i segurament tampoc les habilitats. L'absència d'un 9 pur, per la lesió de llarga durada de Luis Suárez, i la d'Ousmane Dembélé, que estarà sis mesos sense jugar, obre la discussió sobre la necessitat de fitxar un davanter.

Però, de moment, tot està en espera. Primer la comissió mèdica de La Lliga ha de donar el vistiplau, després de decidir qui és el candidat. De moment, un d'ells, Ángel, del Getafe, va anotar un golàs al Camp Nou.