El Barça respira una mica gràcies al triomf de diumenge passat contra el Betis (2-3). Tot i això, el Madrid continua a tres punts i els blaugranes no es poden permetre el luxe de relliscar al Camp Nou avui contra el Getafe. Aquesta tarda, blaugranes i Getafe mesuraran dos estils antagònics al Camp Nou. Al Barcelona, després de l'eliminació de la Copa de Rei la setmana passada a Bilbao (1-0), se li apareixerà un nou fantasma: el futbol de Bordalás. Un estil d'entendre aquest esport que ha portat Quique Setién i el valencià a conviure amb certa tensió d'ençà que eren entrenadors del Lugo i l'Alcorcón respectivament. Des de llavors, s'han negat la salutació prèvia als partits i han intercanviat acusacions públicament. Ahir, però, tant l'un com l'altre van mirar de defugir el tema.

L'examen contra el Getafe és majúscul per al quadre blaugrana, i no només perquè el visita el tercer classificat. També pel patiment que experimenta davant rivals que el pressionen a dalt, per la contundència de l'equip madrileny i per un estil de futbol que pot treure de polleguera el quadre de Setién. La bona notícia pel càntabre és que recuperarà el sancionat i també lesionat Piqué, que no va acabar el partit a Bilbao i va estar sancionat a Sevilla. Tornarà a un onze en el qual formarà parella amb Umtiti, ja que Lenglet, va ser expulsat al Villamarín.

A diferència del previst, el Barcelona ha pogut preparar el partit contra el Getafe amb més dies de descans i sense l'agenda carregada per partits entre setmana. No obstant això, manté la seva atenció posada en el mercat per contractar un davanter si finalment Laliga li concedeix el permís per la baixa de llarga durada de Dembélé. Davant l'absència de reforços, el Barcelona tornarà a treure endavant un trio amb el que té (Messi, Griezmann i Fati), tot i que contra el Betis Setién va apostar per poblar el centre de camp amb més homes (Busquets, Sergi Roberto, De Jong i Vidal) i deixar el jove Fati tot el partit a la banqueta, ja que els tres canvis que va fer només van afectar la defensa i a potenciar la medul·lar. Entre els convocats per a avui destaca la presència del davanter albanès del filial fitxat aquest hivern de l'Albacete, Rey Manaj, a més a més del central uruguaià Ronald Araujo. A més a més, el porter Neto ja té l'alta.

Mentrestant, el Getafe intentarà rguanyar per primer cop al Camp Nou. Sens dubte, serà un xoc interessant que el Getafe repetirà cinc dies després contra l'Ajax, el seu següent rival en unes jornades d'infart per a l'entitat madrilenya. Bordalás no podrà comptar amb Antunes, amb molèsties físiques, mentre que ha deixat fora de la convocatòria per motius tècnics Portillo, Jason Remeseiro, Chema Rodríguez i Fayçal Fajr.