Les dunes i els paisatges rocosos van ser l'escenari de la primera edició de la Titan Series Saudi Arabia, on set altempordanesos van competir entre el 29 de gener i l'1 de febrer per recórrer 376 qilòmetres repartits en quatre etapes extremes. Albert Carrón, Sergi Cabrerizo, Jordi Daniel i David Mañach van ser els representants de la marca Edibikes a la prova, on els tres primers van acabar en la quarta posició general d'equips, a només un minut del podi. «L'experiència ha sigut bestial i la veritat és que no ens ho esperàvem, acabar tan a prop del podi», explica Carrón sobre el resultat de l'equip, que va superar de llarg l'objectiu previ d'acabar la cursa, una meta que no tothom va aconseguir: «La segona etapa va ser la més tècnica i complicada. Van plegar uns vint corredors».

Per la seva banda, els castellonins Mariano Canet, Salvador Canet i Vicenç Gusó completen la comitiva altempordanesa presents a territori àrab. I és que els dos grups es van trobar en una cita que va sumar un total de cent quaranta-vuit participants, dels quals van creuar la línia de meta cent vint. «El meu objectiu era acabar, ja que no tenia tanta experiència com en Salvador i en Vicenç. Va ser excepcional», comenta Mariano Canet sobre la seva experiència entre els paisatges desèrtics de l'Aràbia Saudita prop de la ciutat d'Hail, aprofitant part d'una de les etapes del Ral·li Dakar per confeccionar un recorregut amb un desnivell positiu de tres mil quatre-cents vint metres i etapes d'entre seixanta-nou i cent nou qilòmetres de distància.

Alt nivell competitiu

La primera edició de la Titan Series Saudi Arabia va reunir gairebé cent cinquanta ciclistes per competir en modalitat Mountain Bike (MTB). El català Josep Betalú es va coronar campió de la prova amb un temps de 13 hores, 33 minuts i 43 segons, mentre que el millor altempordanès va ser Vicenç Gusó amb un crono de 17 hores, 22 minuts i 41 segons, acabant en la dissetena posició de la taula general. I és que la prova va comptar amb un cartell de bikers professionals i preparats per competir en rutes extremes.

«El nivell tècnic era brutal. Les proves al desert són exigents i un s'ha de preparar molt bé per afrontar-les», valora Carrón sobre el nivell competitiu de la prova. I és que cal tenir en compte que els corredors altempordanesos presents a la cita sumen un bon grapat de Garmin Titan Desert i altres proves europees a les seves cames. De fet, els representants d'Edibikes van aprofitar el dia abans de començar la competició per provar-se i aclimatar-se: «El primer dia vam sortir a rodar per adaptar-nos a la temperatura i la superfície», explica Carrón.

Una experiència per repetir

L'èxit organitzatiu de la Titan Series Saudi Arabia és, segons els participants, un dels principals atractius de la cursa. I és que tots els representants altempordanesos han valorat molt positivament la seva experiència en territori àrab, més enllà de la part competitiva. «Comparat amb la Titan del Marroc, em va sorprendre el luxe i el control. Ens monitoritzaven amb GPS, el trajecte estava custodiat contínuament per la policia i es van cuidar que no ens faltés de res», valora Carrón sobre la seva vivència a la prova, on, segons el mateix protagonista, tornarà «segur» l'any vinent, ja que explica que «no sé què té el desert que enganxa. Et trobes a tu mateix allà i és una experiència brutal».

Per la seva banda, Mariano Canet també es va mostrar molt satisfet amb l'organització de la prova. «La nota de l'organització és un deu. Si es torna a fer amb aquest format, tindria ganes de tornar-hi».