El passat divendres 7 de febrer es va celebrar una nova edició de la Festa de l'Esport, en què s'han entregat un total de 24 reconeixements a clubs i esportistes per la seva tasca aquest 2019.

"Aquest és un dia que m'agradaria que us sentíssiu orgullosos de l'esport i de l'Escala, perquè rere cada premiat hi ha una feina molt important", remarcava el regidor d'Esports, Boran Minic, que destacava també la gran riquesa que té l'oferta esportiva de l'Escala.

L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, remarcava també la tasca de la Festa de l'Esport per donar visibilitat a tots els esports, més enllà dels majoritaris, i de reforçar especialment la base.

Els guardons d'aquest any es van entregar en un acte a la Sala Polivalent, que s'iniciava amb la presentació d'un nou nova incorporació a l'oferta esportiva com ha estat la de l'equip de gimnàstica rítmica.

Aquests han estat els guardonats:

FUTBOL

Ascens del primer equip a Primera Catalana

FUTBOL

El cadet B guanya la lliga

FUTBOL

L'infantil B guanya la lliga

FUTBOL

El benjamí B guanya la lliga

FUTBOL

El prebenjamí 1er any guanya la lliga del consell comarcal.

BÀSQUET

El cadet femení guanya la lliga

TENNIS TAULA

Sergi Grau, campió de Catalunya individual i de dobles a Valls i també campió d'Espanya de dobles a Tarragona

TENNIS TAULA

L'equip juvenil, format per Sergi Grau, Iker González, Norbert Tauler i David Portell, queden campions de Catalunya per equips a Valls i sotscampions d'Espanya per equips.

TENNIS

L'equip infantil femení, format per Julia Puga, Júlia Maynar i Carla López, la temporada pasada 2018-2019, en el seu primer any com a infantils, varen quedar segones en la fase regular, anant a disputar la Fase Final Catalana a Sabadell.

PÀDEL

L'equip de pàdel femení absolut, format per les jugadores Jenni Varela, Severine Avertin, Silvia Lara, Nelly Segura, Dolors Puig, Anais Guillot, Brigitte Dutoya, Mon Calvache, Cristina Serrano, Sandrine Georgette, Carlota Andres i Jasmina Martinez, van quedar cinquenes a la Segona categoria.

ATLETISME

Aitana Radsma guanya quatre medalles d'or. Dues en el campionat de Catalunya i dues en el campionat d'Espanya. També ha competit en el Festival Olímpic de la Juventut Europea a Bakú i va quedar cinquena.

ATLETISME

Àfrica Radsma aconsegueix un or en el campionat de Catalunya en la categoria sub23, plata al d'Espanya sub23 i bronze també al d'Espanya però en categoria absoluta

ATLETISME

Marili Banegas ha fet 22 curses, de les quals 12 les ha guanyat. La resta set segones posicions i dues terceres places. En la mitja marató de l'Escala va quedar a la setena posició.

CICLISME

El Club Ciclista Esquenapelats celebra el seu desè any de vida

MOTOS

El jove pilot Alex Loza, per segon any consecutiu, ha guanyat la Copa Catalana ANPA en la categoria mini GP 160cc i primer a la Copa de campions d'àmbit estatal

MOTOS

Miguel Pérez acaba cinquè

MOTOS

Premi a la trajectòria per a Jordi i Nani Pérez

HOQUEI SUB

Eloy Weitzmann i Tomàs Lloret queden tercers en el mundial del Regne Unit amb la selecció espanyola

ARTS MARCIALS

Per haver organitzat la primera trobada d'arts marcials adaptats

NÀUTIC

Reconeixement a l'esportista sènior Vicenç Batlle. Durant al 2019 ha estat classificat pel Campionat d'Europa de la Classe Làser Màster classificat en 44 lloc de la categoria Gran Màster de la classe Làser Standar i al Campionat d'Espanya de la Classe Làser Màster, classificat en 12º lloc.

NÀUTIC

Nerea Obeso ha destacat per la seva gran evolució. A principis d'any formava part del Grup 3 de la Classe Optimist i en només un any ha passat del Grup 3 al Grup 1, pel que posem en valor la projecció d'aquesta esportista infantil.

PIRAGÜÍSME

Roger Garrido practica kayak freestyle des de fa 4 anys i al 2019 ha quedat primer en la dues copes d'Espanya en la categoria júnior masculí C1; primer en el campionat d'Espanya en les categories júnior masculí K1 i C1; cinquè de l'European Open en la categoria júnior masculí K1 i novè del món en la categoria júnior masculí K1.

CURSA DONA

Reconeixement a l'organització per la gran tasca que ha fet durant aquests anys. Recollir diners a través de l'esport per combatre malalties com ara el càncer, diabetis i la distròfia muscular infantil de Duchenne i Becker.

MERCÈ RUEDA

Pels seus anys de dedicació a les seccions esportives del Centre Esportiu i Recreatiu.