L'Espanyol va signar un triomf clau contra el Mallorca a l'RCDE Stadium (1-0), el primer a casa de tota la temporada en la Lliga, que li permet retallar distància fins als llocs de permanència de la classificació.

Un gol de Raúl de Tomás, la gran referència ofensiva blanc-i-blava des que va arribar al gener, al minut 57, va ser suficient per superar el quadre balear. Els de Vicente Moreno van demostrar fam, però no va ser suficient per inquietar Diego López i la defensa d'Abelardo Fernández.

Tots dos conjunts van demostrat les seves urgències des de l'inici: molt de ritme i ocasions i el partit es va poder decantar molt aviat. Una empenta de Marc Roca a Budimir va amenaçar de convertir-se en penal en contra de l'Espanyol als dotze minuts, però finalment el VAR va anul·lar la jugada, ja que la pilota havia sortit del camp en l'acció anterior.

Cap dels dos equips s'acostava amb gaire perill. El quadre balear s'acostava amb córners, però la defensa de l'Espanyol es va mostrar molt sòlida en els pocs acostaments del conjunt visitant. Mentrestant, els blanc-i-blaus, més intensos en els minuts finals de la pirmera meitat, ho van provar amb una rematada alta després d'una mala sortida del porter Reina.

En la represa, la reacció de l'Espanyol va estar molt superior i li va valer per aconseguir el 1-0. Al minut 57, Raúl de Tomás va rematar de cap un impecable centre de Darder. Era la cinquena diana de l'atacant madrileny des que ha fitxat per l'Espanyol en el mercat d'hivern.

Els d'Abelardo van enfortir la seva defensa arran de posar-se per davant, resistint a la major predisposició ofensiva rival, tot i que no van renunciar a ampliar el seu avantatge. Al 77, Darder va tenir una ocasió clara, però Reina va salvar el gol i va donar esperances als mallorquins.

En els últims compassos no hi va haver sorpreses. Els dos entrenadors van esgotar els seus canvis, però el marcador es va mantenir igual. L'afició perica respira tranquil·la i va celebrar el seu primer triomf a casa.